renigliwice Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 S K Ł A D N I K I : 1 kg rabarbaru 1 kg bananów 2 kg cukru 2 żel- fixy 8 łyżek soku z cytryny 4-6 łyżek ginu Rabarbar obrać, pokroić na małe kawałki, banany w plastry. Posypać cukrem i odstawić na noc. Następnego dnia połączyć z żel- fixem, ciągle mieszając zagotować. Dodać sok z cytryny i gin. Gorące nakładać do słoików. Zakręcać, Słoiki postawić do góry dnem. :) :P SMACZNEGO! :lol: :lol: Cytuj
basga Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 brzmi apetycznie.jak mam wenę twórczą to czasem kombinuję z dżemami,np.zostało mi kiedyś trochę dyni i dodałam do niej kiwi-wyszło extra;czarne pesteczki w pomarańczowym dżemie wyglądały bardzo dekoracyjnie. RENI-ten przepis postaram sie wykorzystać w rabarbarowym sezonie,już go zapisałam. Cytuj
renigliwice Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Witaj Basqa! Ja też lubię poznawać nowe smaki, dlatego bardzo lubię eksperymentować. O wiele lepsze są te zrobione w domu, niż kupione w sklepie a do tego odczuwa się satysfakcję. Pozdrawiam. Renata :) Cytuj
basga Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Czy ten gin mogę zastąpić spirytusem lub wódką bo go nie lubię ? Cytuj
renigliwice Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Na pewno można, tylko spirytusu trzeba dać trochę mniej. Kiedy nie mam ginu, dodaję trochę soku z cytryny i też jest bardzo dobre. Pozdrawiam. :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.