kate_76 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 1 kostka palmy 0.5 litra kwasnej smietany 2zoltka,1 cale jajko 4lyzki zelatyny 1szklanka mleka 1.5szklanki cukru pudru 2lyzki kakao zapach dowolny Margaryne ucieramy z cukrem na 'puch',dodajemy zoltka i jajo. zelatyne namoczyc w paru lyzkach zimnej wody,mleko zagotowac i do goracego wlac zelatyne irozmieszac do rozpuszczenia ,zostawic do przestygniecia .Gdy mleko osiagnie teperature pokojowa wlewac je do utartej margaryny i miksowac dalej dodac smietane ijeszcze troche pomiksowac ,podzielic na dwie czesci ,do jednej dodac kakao druga zostawic biala .wlac ciemna mase do tortownicy wstawic do lodowki , nastepnie wylac mase biala i zpowrotem do lodowki oblac galaretkami w dwoch kolorach SMACZNEGO P.S ten przepis mam od mojej babci orginalnie nazywa sie ananas choc niema z nim nic wspolnego natomiast jest bardzo dobry no i latwy,trzeba tylko pamietac aby dodac koniecznie kwasna smietane . :) Cytuj
apsik Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Bardzo smaczny deserek Kate w sam raz na gorące dni-tylko akurat u mnie jest zimno. :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.