Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1 kostka palmy 0.5 litra kwasnej smietany 2zoltka,1 cale jajko 4lyzki zelatyny 1szklanka mleka 1.5szklanki cukru pudru 2lyzki kakao zapach dowolny Margaryne ucieramy z cukrem na 'puch',dodajemy zoltka i jajo. zelatyne namoczyc w paru lyzkach zimnej wody,mleko zagotowac i do goracego wlac zelatyne irozmieszac do rozpuszczenia ,zostawic do przestygniecia .Gdy mleko osiagnie teperature pokojowa wlewac je do utartej margaryny i miksowac dalej dodac smietane ijeszcze troche pomiksowac ,podzielic na dwie czesci ,do jednej dodac kakao druga zostawic biala .wlac ciemna mase do tortownicy wstawic do lodowki , nastepnie wylac mase biala i zpowrotem do lodowki oblac galaretkami w dwoch kolorach SMACZNEGO P.S ten przepis mam od mojej babci orginalnie nazywa sie ananas choc niema z nim nic wspolnego natomiast jest bardzo dobry no i latwy,trzeba tylko pamietac aby dodac koniecznie kwasna smietane . :)

  • 5 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.