kate_76 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 1.5 kilograma jablek 0.5 kostki palmy 1 jajko 5 lyzek cukru pudru galaretka agrestowa 4 lyzki zelatyny galaretka owocowa na wierzch,biszkopty Jablka obrac ,zetrzec i przesmarzyc na dzem ,do goracych wsypac zelatynei sucha galaretke agrestowa,i cukier puder,dobrze wymieszac.Przestudzici dodac margaryne,jajkoi rozetrzec mikserem.Wylozyc na biszkopty i zalac galaretka, mozna zaoszczedzic czasu i uzyc gotowego musu jablkowego,jezeli jest z cukrem to nie dodajemy juz tych 5 lyzek .Najlepiej jest zrobic na noc aby biszkopty zmiekly pozdrawiam i zycze smacznego Cytuj
Bysmeya Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Robie podobny jablecznik (to moj ulubiony), z tym ze na spod klade upieczony biszkopt na to masa jablkowa (usmazone jablka z rodzynkami i galaretka w proszku, czasmi dodaje dojrzalego banana, ma wtedy lepszy smak),a na mase klade bita smietane (z zelatyna) i posypuje czekolada. Pycha ;) :mrgreen: :?: Cytuj
Dorota Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Kate zrobiłam jabłecznik według Twojego przepisu - ciasto szybkie, łatwe i pyszne :? Dziękuję za przepis i pozdrawiam :grin: POLECAM ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.