Danka_nt Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Sernik z piernikami · 1,60 kg sera białego · 1 kost. Kasi · 50 dag cukru pudru · 12 jajek · 2 cukry waniliowe · budyń śmietankowy bez cukru · pierniki w czekoladzie - 1/2 kg Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać po jednym żółtku. Ciągle ucierając dodać zmielony ser i utrzeć. Pod koniec dodać budyń śmietankowy i ubitą pianę z białek. Całość lekko wymieszać. Połowę masy serowej wyłożyć na posmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem dużą, prostokątną blaszkę. Na ser ułożyć szczelnie pierniki, przykryć drugą połową masy serowej i upiec. Piec 1,15 – 1,20 godz. w temp. 200*C. Smacznego! Cytuj
TECLA Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 TEN PRZEPIS JEST CHYBA NAJSZYBSZY BO WYSYŁAJĄC GO 17 .11.04 NA TYM FORUM BYŁ JUŻ 16.11.04 BARDZO SZYBKI SERNIK Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Mam identyczny przepis w swoich zbiorach i właśnie chciałam zaproponować go na Święta, ale widzę że już jest.Gorąco polecam bo jest to coś zupełnie nowego w smaku,ale naprawdę pyszne.Pamiętam że ja pierwszy raz zrobiłam to ciasto z połowy porcji,bo miałam obawy.Na szczęście okazały się nieuzasadnione.Sernik jest bardzo dobry. Cytuj
andzi Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 mam pytanko czy to sa jakies specjalne pierniki? :P Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Ja kupowałam zawsze pierniki w czekoladzie na wagę,takie w kształcie serduszek. Dobre są też Alpejskie paczkowane,ale to już wychodzi drożej. Cytuj
basga Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 zamierzam go jutro upiec bo rzeczywiście kusi mnie to połączenie smakow.dam znac co z tego wyjdzie. Cytuj
basga Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 upiekłam go z mniejszej porcji i miałam za mało piernikow ale rzeczywiście jest dobry i już go zjedliśmy. Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Cieszę się że Ci smakowało Basga. Cytuj
basga Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 smakowało-nawet siostra wzięła ten przepis choć niezbyt lubi piec. Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 No ale to ciasto nie wymaga dużo zachodu,więc idealnie nadaje się dla osób które raczej nie przepadają za pieczeniem . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi