renigliwice Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zalewa: - 2 l. wody,pół szklanki octu, pół kg cukru, 5 łyżek soli. Jeszcze dodać przyprawy: ziele angielskie, listek laurowy, 3 gożdziki, Na wrzącą zalewę wrzucić pokrojone składniki, najpierw marchew, itd..... Gotować około 1 godziny. Na koniec dodać pieprz, chili, bazylię oraz koncentrat pomidorowy. 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozprowadzonej w zimnej wodzie. Chwilę pogotować. Dać do słoików, pasteryzować 15 minut. Składniki: 1 kg marchwii 1 kg cebuli 1 kg papryki 1 kg pomidorów 1 kg gruszek 1 kg jabłek 1 kg kabaczka lub cukinii 1 kg śliwek węgierek Z podanej ilości wychodzą 22, 23 słoiki- 330 ml Cytuj
a_netk_a Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 gorąco polecam! rewelacja! u mnie wszystkim smakuje bardzo. jest dobry zarówno na zimno jak i na ciepło. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.