ela52 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Ja do ciast uzywam Kasi lub Palmy,ado kremow przewaznie masla. :grin: Cytuj
basga Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Co do PALMY-to właśnie jest na promocji w makro,po 86gr/szt,pakowana po 8szt,ważna do lipca więc spokojnie można kupić na świąteczne wypieki :grin: Cytuj
thallia Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Uzywam jak wiekszość z Was margaryny palma. Kasię rzadko, bo myślę, ze ma ten sam skład co palma, więc niczym się nie wyróznia. No, jedynie ceną. Ostatnio piekłam z przepisu na forum murzynka, za pierwszym razem uzyłam palmy, wyszło wspaniale, rzadko pieklam babki, bo nie wychodziły, ta wyszła:) W zeszła sobote znowu dzieci chciały tego Murzynka, nie miałam palmy, użyłam margaryny mlecznej, tego samego producenta co Palmy. I.....porazka totalna, nie udał sie, nie wyrósł jak poprzednio.Myslałam, z enie ma znaczenia jakiej sie uzyje margaryny, teraz juz to wiem!!! Do kremow daję masło.Zawsze. Cytuj
henekg1 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Ja nigdy nie używam masła ,moim zdaniem jest za drogie.Biorę mleczną lub palmę,a do kremów Kasię. Cytuj
Gość Fenix01 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgadzam się z innymi. PALMA jest dla mnie najlepsza do pieczenie. Zwykle jej używam. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Ja wybieram zazwyczaj Kasię i Palmę... Ostatnio jednak kupiłam śmietankową czy maślaną (jakoś tak się zwała) i pożal się Boże była okropna... sama woda! Rozwarstwiła mi się jak żadna inna margaryna do piecznienia. Cytuj
monia79 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Chyba nie powiem nic nowego, do ciast używam albo Kasi albo Palmy Cytuj
niuniaczek Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Jakos nie będę oryginalna, gdy powiem, że daję Palmę (od zawsze) zdarza sie również Kasia - ale tylko wtedy gdy nie ma Palmy. Obie są ok - sprawdzone. Do masy zawsze masło - prawdziwe 82,5% - bez dodatków. Nie lubię zapachu margaryny w masie - nie jem takich ciast. Dobry tort zawsze pachnie masłem. Mniam Cytuj
Emka Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Przyznam, że nie używałam dotychczas PALMY tylko KASIĘ nawet do kremów z wyjątkiem kremu do tortu wtedy używam masła ale dodaję KASIĘ bo z samego masła krem mi się waży. Cytuj
Gość witkalone Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Ja nie uzywam maragaryny do pieczenia, tylko masła. Wedlug mnie wypieki sa wtedy duzo smaczniejsze, kremy tez maja zupelnie inny smak Cytuj
pijaa Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Ja tez używam do pieczenia masła a tym bardziej jak robie mase jest pulchniejsze i smaczniejsze :lol: :( :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi