Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do PALMY-to właśnie jest na promocji w makro,po 86gr/szt,pakowana po 8szt,ważna do lipca więc spokojnie można kupić na świąteczne wypieki :grin:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Uzywam jak wiekszość z Was margaryny palma. Kasię rzadko, bo myślę, ze ma ten sam skład co palma, więc niczym się nie wyróznia. No, jedynie ceną. Ostatnio piekłam z przepisu na forum murzynka, za pierwszym razem uzyłam palmy, wyszło wspaniale, rzadko pieklam babki, bo nie wychodziły, ta wyszła:) W zeszła sobote znowu dzieci chciały tego Murzynka, nie miałam palmy, użyłam margaryny mlecznej, tego samego producenta co Palmy. I.....porazka totalna, nie udał sie, nie wyrósł jak poprzednio.Myslałam, z enie ma znaczenia jakiej sie uzyje margaryny, teraz juz to wiem!!! Do kremow daję masło.Zawsze.

• 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja wybieram zazwyczaj Kasię i Palmę... Ostatnio jednak kupiłam śmietankową czy maślaną (jakoś tak się zwała) i pożal się Boże była okropna... sama woda! Rozwarstwiła mi się jak żadna inna margaryna do piecznienia.

Opublikowano

Jakos nie będę oryginalna, gdy powiem, że daję Palmę (od zawsze) zdarza sie również Kasia - ale tylko wtedy gdy nie ma Palmy. Obie są ok - sprawdzone. Do masy zawsze masło - prawdziwe 82,5% - bez dodatków. Nie lubię zapachu margaryny w masie - nie jem takich ciast. Dobry tort zawsze pachnie masłem. Mniam

Opublikowano

Przyznam, że nie używałam dotychczas PALMY tylko KASIĘ nawet do kremów z wyjątkiem kremu do tortu wtedy używam masła ale dodaję KASIĘ bo z samego masła krem mi się waży.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja nie uzywam maragaryny do pieczenia, tylko masła. Wedlug mnie wypieki sa wtedy duzo smaczniejsze, kremy tez maja zupelnie inny smak

• 5 miesięcy temu...