renigliwice Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 1 kg wiśni, 50 dkg cukru, 1 żel-fix, 6 dkg wiórek kokosowych, 1/2 cytryny. Wiśnie wydrylować. Zmiksować i gotować przez 10 minut. Wymieszać z wiórkami kokosowymi, sokiem z cytryny, żel-fixem i gotować jeszcze przez 3 minuty. Gorący dżem przełożyć do czystych słoiczków. SMACZNEGO! :) Cytuj
ina12 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Witaj Reniu! Dziękuję bardzo za podane przepisy na dżemy. Mój mąż bardzo lubi sobie zjeść kanapkę z twarożkiem czyli z serkiem śmietankowym " Zielona łąka" i na tym serku smaruje dżem. Takich dżemów jeszcze nie jedliśmy będzie nowość, tylko szkoda że tak długo muszę czekać żeby je zrobić. Ten serek jest 500g w wiadereczku. Pozdrawiam. Cytuj
renigliwice Opublikowano 19 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Witam Cię Ineczko bardzo serdecznie! Mam w zanadrzu jeszcze kilka ciekawych pomysłów na dżemy. Na pewno podzielę się nimi. Podobnie jak Twój mąż bardzo lubię chleb z serkiem i dżemem. Nie ma jak własnoręcznie wykonany dżem! Pozdrawiam Cię cieplutko, choć za oknem dziś straszna zawierucha. Renata :) Cytuj
Katarzyna Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Witaj! Masz rację Reni niema to jak własna produkcja chociaż się wie co się je :P Ja też czekam na owoce i też wypróbuję Twój przepis :) Pozdrawiam Cytuj
ela52 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Witaj Reniu!!!! Dziekuje za podane przepisy na dzemy. Ja rowniez jak i Ty lubie chleb z serem i dzemem. Przyznam za racje, ze nie ma jak to wlasnorecznie zrobiony dzem. Pozdrawiam Cie bardzo cieplo. :grin: Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Reniu, wypróbowałam Twój przepis, dżemik pycha - polecam :) Pozdrawiam :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi