Skocz do zawartości

Snikersik


Gość megan1-m1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:P Witam!

Mam propozycje na nowe ciacho ,może ktoś juz próbował upiec snikersa,jeśli nie to zapraszam :)

POTRZEBNE PRODUKTY :

- 3 szkl.mąki

- kostka margaryny

- 2 łyzki śmietany

- łyżka smalcu

- szkl.cukru pudru

- 3 zółtka

- łyżeczka proszku do pieczenia

- torebeczka polewy czekoladowej

- słoik dżemu ( śliwkowy lub wisniowy)

- po 3 łyzki ( rodzynek,wiórek kokosowych,posiekanych orzechów,drobno pokrojonych suszonych śliwek i moreli )

PRZYGOTOWANIE :

Żółtka starannie utrzeć z cukrem pudrem, dodać mąkę usiekaną z margaryną , smalcem, proszkiem do pieczenia i śmietaną - wyrobić ciasto. Uformować z niego placek wielkości dużej blachy i piec w temperaturze 190'C okolo 30-40 min. Jeszcze gorące posmarować dżemem i posypać wiórkami ,rodzynkami,orzechami ,śliwkami i morelami. Polać polewą i odstawic w chłodne miejsce.Kroić na niewielkie prostokaty. Życze smacznego.

Opublikowano

Robię podobne ciasto,moi znajomi nazywają je tutti -frutti.Na kruche ciasto nakładam cienką warstwę dowolnego kremu ana kremie układam wiśnie drążone, rodzynki, orzechy i to zalewam polewą.Radzę wypróbować jest smaczne.

Opublikowano

Witam !!! Tak zachwalacie że chyba też zrobię, Megan czy ciasto jest bardzo słodkie? Dziewczyny dzięki za pomoc wcześniej nierobiłam takiego ciacha, ale jak mówicie że jest pycha to zrobię :) Pozdrawiam

Opublikowano

Witajcie!!! Wydaje mi się Kasiu, że ciacho nie będzie za słodkie, tam jest tylko szklanka cukru no i dżem, ale dżem wiśniowy czy śliwkowy można dać bardziej kwaskowy, sama zresztą muszę je wypróbować, jeszcze takiego nie robiłam, a wygląda na bardzo smakowite ciasteczko. :) Pozdrawiam Amelia

Opublikowano

Ja zamiast dżemu na gorące ciasto rozkładam posiekane krówki , jak się roztopią to tak jak w przepisie megan1-m1 obficie posypuje bakaliami bez wiórek kokosowych i polewam czekoladą. Następnym razem spróbuje dla odmiany wersie z dżemem.

  • 1 rok później...
Opublikowano

Wstawiam tutaj moje ciacho bo przepis na nie jest bardzo prosty i podobny do tego ,który podała Megan. Zazwyczaj piekę kruche ciasto i wykładam na nie dowolny krem,póżniej wiśnie drążone,bakalie jakie kto chce i zalewam polewą. Nie ma u mnie w domu większej uroczystości ani świąt bez tego smakołyku. Polecam wszystkim....

post-3528-1226230699_thumb.jpg

post-3528-1226230800_thumb.jpg

post-3528-1226230907_thumb.jpg

  • 2 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.