Gość megan1-m1 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 :P Witam! Mam propozycje na nowe ciacho ,może ktoś juz próbował upiec snikersa,jeśli nie to zapraszam :) POTRZEBNE PRODUKTY : - 3 szkl.mąki - kostka margaryny - 2 łyzki śmietany - łyżka smalcu - szkl.cukru pudru - 3 zółtka - łyżeczka proszku do pieczenia - torebeczka polewy czekoladowej - słoik dżemu ( śliwkowy lub wisniowy) - po 3 łyzki ( rodzynek,wiórek kokosowych,posiekanych orzechów,drobno pokrojonych suszonych śliwek i moreli ) PRZYGOTOWANIE : Żółtka starannie utrzeć z cukrem pudrem, dodać mąkę usiekaną z margaryną , smalcem, proszkiem do pieczenia i śmietaną - wyrobić ciasto. Uformować z niego placek wielkości dużej blachy i piec w temperaturze 190'C okolo 30-40 min. Jeszcze gorące posmarować dżemem i posypać wiórkami ,rodzynkami,orzechami ,śliwkami i morelami. Polać polewą i odstawic w chłodne miejsce.Kroić na niewielkie prostokaty. Życze smacznego. Cytuj
renigliwice Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Znam ten przepis. To ciasto jest bardzo smaczne. Polecam . Renata :) Cytuj
apsik Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Robię podobne ciasto,moi znajomi nazywają je tutti -frutti.Na kruche ciasto nakładam cienką warstwę dowolnego kremu ana kremie układam wiśnie drążone, rodzynki, orzechy i to zalewam polewą.Radzę wypróbować jest smaczne. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Witam !!! Tak zachwalacie że chyba też zrobię, Megan czy ciasto jest bardzo słodkie? Dziewczyny dzięki za pomoc wcześniej nierobiłam takiego ciacha, ale jak mówicie że jest pycha to zrobię :) Pozdrawiam Cytuj
amelia1 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Witajcie!!! Wydaje mi się Kasiu, że ciacho nie będzie za słodkie, tam jest tylko szklanka cukru no i dżem, ale dżem wiśniowy czy śliwkowy można dać bardziej kwaskowy, sama zresztą muszę je wypróbować, jeszcze takiego nie robiłam, a wygląda na bardzo smakowite ciasteczko. :) Pozdrawiam Amelia Cytuj
Anna22 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Ja zamiast dżemu na gorące ciasto rozkładam posiekane krówki , jak się roztopią to tak jak w przepisie megan1-m1 obficie posypuje bakaliami bez wiórek kokosowych i polewam czekoladą. Następnym razem spróbuje dla odmiany wersie z dżemem. Cytuj
apsik Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Wstawiam tutaj moje ciacho bo przepis na nie jest bardzo prosty i podobny do tego ,który podała Megan. Zazwyczaj piekę kruche ciasto i wykładam na nie dowolny krem,póżniej wiśnie drążone,bakalie jakie kto chce i zalewam polewą. Nie ma u mnie w domu większej uroczystości ani świąt bez tego smakołyku. Polecam wszystkim.... Cytuj
andy8 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 To miała rodzinka co podjeść-piękne ciacho :) Cytuj
bozena Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Czy moze mi ktos pomoc zrobilam ciasto kruche upieklam, ostyglo i sie bardzo lamie dlaczego? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.