gabi-ostra Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Usmażyć placki ziemniaczane według własnego przepisu,tylko żeby nie były za małe i za bardzo spieczone. Przygotować farsz z pieczarek tak jak kto lubi.Ja najpierw podsmażam cebulę,następnie daję pokrojone pieczarki i smażę tak długo aż odparuje cały sok.Na końcu doprawiam do smaku solą,pieprzem,odrobiną vegety i papryki. Usmażone placki układam na blasze,na każdy kładę farsz pieczarkowy i na koniec posypuję startym żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać aż do roztopienia sera. Mój mąż bardzo lubi również placki ziemniaczane polane sosem pieczarkowym. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Witam! Tak ostatnio coś za mną chodziło i sama niewiedziałam co teraz już jest sprawa jasna to były placki dawno nierobiłam więc niebawem na pewno zrobię a że z pieczarkami jeszcze nie jadłam zrobię będzie inaczej i przestaną za mną chodzić. Dzięki za pomysł :) Pozdrawiam Cytuj
Jolcia Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Witaj Gabi.Te placki robiłam pierwszy raz kilkanaście lat temu. Całej mojej rodzince przypadły do gustu.Fajnie że umieściłaś przepis na forum,bo z pewnością wiele osób z niego skorzysta. Pozdrawiam. :) Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 17 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Mam nadzieję Jolu że ktoś wypróbuje mój przepis bo jest to naprawdę smaczne dnie,zarówno na obiad jak i na kolację.Jeszcze raz szczerze polecam i życzę smacznego!!! Cytuj
Katarzyna Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Witam! Wczoraj zaserwowałam mojej rodzince placki wszyscy wcinali aż mi sosu brakło :wink: zrobiłam do tego sałatkę z zupek chińskich, dawno się tak nie obżarłam :wink: Pozdrawiam i polecam Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 1 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 No to cieszę się bardzo że mój przepis na coś się przydał.Pozdrawiam.Gabi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi