basga Opublikowano 27 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 W moich stronach czyli w lubelskim,podstawą niedzielnego śniadania jest święconka z koszyczka i biały barszcz z jajeczkiem i kiełbasą,do tego różne wędlinki i sałatki,no i ciasta oczywiście też. Siedzimy wtedy do woli przy stole i nie ma nikt ochoty na obiad. Ja też nigdy nie robiłam takiego świątecznego śniadania dla gości,moja rodzina mieszka daleko więc tylko sami byliśmy ,albo tak jak w tym roku,jedziemy do rodziców i siostrzyczek 🙂 Muszę zabrać zeszyt z przepisami bo tyle mam nowości że muszę się pochwalić 🙂 Basiu-nie przejmuj się ilością potraw, bo najważniejszy jest spokój i ta wyjątkowa atmosfera,reszta to pikuś 🙂 Cytuj
Basia K Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Wiem Basiu,ze atmosfera jest najwazniejsza. Ale chodzi mi tez o to,ze np zapomne jakiejs potrawy zrobic i zostanie to tak odebrane,jakbym na Wigilie nie usmazyla karpia 🙂 To oczywiscie zart. Nie chcialabym zrobic za duzo,zeby potem przez tydzien tego nie jesc,za to jakies pewne,sprawdzone,tradycyjne potrawy 🙂 Cytuj
basga Opublikowano 27 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 ;) Basiu-zawsze zostaje! ;) Nie wiem ile osób zasiądzie do Twojego stołu ale jak zrobisz np.żurek,jakieś mięsko pieczone,ze 2-3 sałatki,do tego wędlinka,przystawki no i jajek do woli to nikt głodny nie odejdzie od stołu.Nie wspominam już o ciastach bo tych to nikomu nie zabraknie-wszak nie wiadomo które wybrać, bo co jeden to lepszy ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.