Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3 szklanki mąki 1 margaryna 1 szklanka śmietany posiekać nożem/zagnieść / rozwałkować na 1 cm./wyciąć ciastka z dziurką /maczać wierzch w cukrze (krysztale) /piec 20 min w temperaturze 200C na drugi dzień są pyszne . Moje dzieci bardzo je lubią pozdrawiam i życze smacznego :)

Opublikowano

Ja używam 12% ma być kwaśna i gęsta :roll: Moja siostra robiła je na święta a ponieważ były inne pyszności to zostawały i takie 4 dniowe były najlepsze . Mi ta sztuka się nie udaje znikają odrazu muszę krzyczeć żeby gorących nie jedli :)

Opublikowano

Ja używam 12% ma być kwaśna i gęsta :roll: Moja siostra robiła je na święta a ponieważ były inne pyszności to zostawały i takie 4 dniowe były najlepsze . Mi ta sztuka się nie udaje znikają odrazu muszę krzyczeć żeby gorących nie jedli :)

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Bardzo fajny przepis :) . Ja miałam podobny, ale z twarogiem, te ciastka jednak lepiej wyrastają. Jeśli ktoś woli słodsze, to można je zrobić w formie poduszeczek nadziewanych dżemem i polukrowanych. Ja robię też wersję na słono: wykrawam kółeczka lub serduszka, nakładam na górę przyrumienione pieczarki, odrobinę przecieru, posypuję szczypiorkiem, tartym serem i włoskimi ziołami. Pycha

Pozdrawiam i smacznego.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.