dyszka Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 3 szklanki mąki 1 margaryna 1 szklanka śmietany posiekać nożem/zagnieść / rozwałkować na 1 cm./wyciąć ciastka z dziurką /maczać wierzch w cukrze (krysztale) /piec 20 min w temperaturze 200C na drugi dzień są pyszne . Moje dzieci bardzo je lubią pozdrawiam i życze smacznego :) Cytuj
ana Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Ciekawy przepis tylko proszę mi powiedzieć jaka ma być śmietana-kremówka,zwykła i ile procentowa? :) Cytuj
dyszka Opublikowano 23 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Ja używam 12% ma być kwaśna i gęsta :roll: Moja siostra robiła je na święta a ponieważ były inne pyszności to zostawały i takie 4 dniowe były najlepsze . Mi ta sztuka się nie udaje znikają odrazu muszę krzyczeć żeby gorących nie jedli :) Cytuj
dyszka Opublikowano 23 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Ja używam 12% ma być kwaśna i gęsta :roll: Moja siostra robiła je na święta a ponieważ były inne pyszności to zostawały i takie 4 dniowe były najlepsze . Mi ta sztuka się nie udaje znikają odrazu muszę krzyczeć żeby gorących nie jedli :) Cytuj
Gość Małgosia Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Bardzo fajny przepis :) . Ja miałam podobny, ale z twarogiem, te ciastka jednak lepiej wyrastają. Jeśli ktoś woli słodsze, to można je zrobić w formie poduszeczek nadziewanych dżemem i polukrowanych. Ja robię też wersję na słono: wykrawam kółeczka lub serduszka, nakładam na górę przyrumienione pieczarki, odrobinę przecieru, posypuję szczypiorkiem, tartym serem i włoskimi ziołami. Pycha Pozdrawiam i smacznego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi