Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj Gabi! Ja również dziekuję za umieszczenie zdjęcia na którym ten salceson tak wspaniale się prezentuje. Tak samo jak Renia będę czekała na wiadomość od Ciebie na temat jego smaku. Pozdrawiam serdecznie.

  • Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Cześć dziewczyny!Ciasto salceson przypomina w smaku galaretkę o smaku czekoladowym-myślę że jest to efekt dodania dużej ilości żelatyny.Ale smakuje bardzo dobrze i co ważne myślę dla niektórych-nie jest bardzo mocno słodkie.Zresztą słodycz tego deseru można sobie samemu regulować dodając mniej lub więcej cukru.Zachęcam do zrobienia i życze smacznego!!Gabi.

Opublikowano

Renatko tylko koniecznie dodaj bakalie,bo wydaje mi się że bez nich smak nie będzie taki ciekawy-to takie moje spostrzerzenie i mojej koleżanki która akurat wczoraj była u mnie na kawie i miała okazję spróbować salcesonu.Gabi.

Opublikowano

Dzięki Gabi za przepis i porady nieraz coś na szybko trzeba zrobic więc myślę że to będzie akurat a że moje łasuchy lubią nowości na pewno chętnie zjedzą. Może zrobię żeby zawieźli do Babci jak będą jechali , albo sami zrobią jak wrócą z uczelni. Pozdrawiam

Opublikowano
post-4422-1169209792_thumb.jpg Załączam zdjęcie tego smakołyku. Zabrakło mi zwykłych herbatników, więc dodałam korzenne + płatki migdałowe + rodzynki. Wyszedł ciekawy, piernikowy smak. Całość obtoczyłam w mielonych migdałach. Smaczne, choć syn woli blok czekoladowy (chałwa domowa - z przepisu forum).
Opublikowano

Salceson jak ta lala-piękny!Ja osobiście też bardzo lubię taką domową czekoladę,ale myślę że to są dwa różne smaki.Dla każdego coś miłego.Mój mąż wcinał że hej.Pozdrawiam.Gabi.

Opublikowano

Salcesony czarne wspaniałe, jak to dobrze że dołączone są zdjęcia naprawdę piękne. Mam taki sam przepis ale nie jest też podana gramatura herbatników i dlatego proszę czy muszę użyć herbatniki 10 dag czy wagowo mniejsze?. Posiadam również przepis na salceson pieczony z owocami, być może że ten przepis znajduje się już na forum, jezeli ktoś by był nim zainteresowany mogę go podać, ale nie wyglada tak elegancko jak na umieszczonych tutaj zdjęciach. Dziękuję Gabi i Tobie Reniu.

Opublikowano

Salcesony czarne wspaniałe, jak to dobrze że dołączone są zdjęcia naprawdę piękne. Mam taki sam przepis ale nie jest też podana gramatura herbatników i dlatego proszę czy muszę użyć herbatniki 10 dag czy wagowo mniejsze?. Posiadam również przepis na salceson pieczony z owocami, być może że ten przepis znajduje się już na forum, jezeli ktoś by był nim zainteresowany mogę go podać, ale nie wyglada tak elegancko jak na umieszczonych tutaj zdjęciach. Dziękuję Gabi i Tobie Reniu.

Przy tej proporcji składników , użyłam w sumie 30 dkg herbatników i myślę, że jest to wystarczająca ilość. Renata :)

Opublikowano

Przepraszam Halinko że tak póżno odpowiadam,ale ja dałam 20 dag herbtników+10 dag rodzynek+około 10 dag orzechów i myślę że to jest wystarczająco.Gdybym użyła mniej bkalii,to dałabym 30 dag herbatników-tak jak Renatka.Pozdrawiam.Gabi.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.