ina12 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Witaj Gabi! Ja również dziekuję za umieszczenie zdjęcia na którym ten salceson tak wspaniale się prezentuje. Tak samo jak Renia będę czekała na wiadomość od Ciebie na temat jego smaku. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Cześć dziewczyny!Ciasto salceson przypomina w smaku galaretkę o smaku czekoladowym-myślę że jest to efekt dodania dużej ilości żelatyny.Ale smakuje bardzo dobrze i co ważne myślę dla niektórych-nie jest bardzo mocno słodkie.Zresztą słodycz tego deseru można sobie samemu regulować dodając mniej lub więcej cukru.Zachęcam do zrobienia i życze smacznego!!Gabi. Cytuj
renigliwice Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Dzięki Gabi! W takim razie skuszę się dzisiaj na zrobienie tego smakołyku. Ciekawy smak! Renata :) Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Renatko tylko koniecznie dodaj bakalie,bo wydaje mi się że bez nich smak nie będzie taki ciekawy-to takie moje spostrzerzenie i mojej koleżanki która akurat wczoraj była u mnie na kawie i miała okazję spróbować salcesonu.Gabi. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Dzięki Gabi za przepis i porady nieraz coś na szybko trzeba zrobic więc myślę że to będzie akurat a że moje łasuchy lubią nowości na pewno chętnie zjedzą. Może zrobię żeby zawieźli do Babci jak będą jechali , albo sami zrobią jak wrócą z uczelni. Pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Gabi dziękuję bardzo za porady i przepis, muszę sprawdzić jak salceson się robi z mojego przepisu. Ja salceson zrobię w sobotę i jeszcze raz Tobie dziękuję i pozdrawiam. Cytuj
renigliwice Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Załączam zdjęcie tego smakołyku. Zabrakło mi zwykłych herbatników, więc dodałam korzenne + płatki migdałowe + rodzynki. Wyszedł ciekawy, piernikowy smak. Całość obtoczyłam w mielonych migdałach. Smaczne, choć syn woli blok czekoladowy (chałwa domowa - z przepisu forum). Cytuj
Dorota Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Wygląda jak prawdziwy salceson :) . Bardzo ładnie Ci wyszło to ciasteczko Renatko - gratuluję :P Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Salceson jak ta lala-piękny!Ja osobiście też bardzo lubię taką domową czekoladę,ale myślę że to są dwa różne smaki.Dla każdego coś miłego.Mój mąż wcinał że hej.Pozdrawiam.Gabi. Cytuj
ina12 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Salcesony czarne wspaniałe, jak to dobrze że dołączone są zdjęcia naprawdę piękne. Mam taki sam przepis ale nie jest też podana gramatura herbatników i dlatego proszę czy muszę użyć herbatniki 10 dag czy wagowo mniejsze?. Posiadam również przepis na salceson pieczony z owocami, być może że ten przepis znajduje się już na forum, jezeli ktoś by był nim zainteresowany mogę go podać, ale nie wyglada tak elegancko jak na umieszczonych tutaj zdjęciach. Dziękuję Gabi i Tobie Reniu. Cytuj
renigliwice Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Salcesony czarne wspaniałe, jak to dobrze że dołączone są zdjęcia naprawdę piękne. Mam taki sam przepis ale nie jest też podana gramatura herbatników i dlatego proszę czy muszę użyć herbatniki 10 dag czy wagowo mniejsze?. Posiadam również przepis na salceson pieczony z owocami, być może że ten przepis znajduje się już na forum, jezeli ktoś by był nim zainteresowany mogę go podać, ale nie wyglada tak elegancko jak na umieszczonych tutaj zdjęciach. Dziękuję Gabi i Tobie Reniu. Przy tej proporcji składników , użyłam w sumie 30 dkg herbatników i myślę, że jest to wystarczająca ilość. Renata :) Cytuj
ina12 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Renatko bardzo dziękuję za szybką odpowiedź, tak myślałam że 30 dag ale musiałam się upewnić. Jutro robię ten salceson. :) Cytuj
bietka Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Dzisiaj spotakłam kuzynkę -specjalistkę od salcesonu i ona zawsze daje równiez cienkie wafle.Jutro powinnam mieć przepis to podzielę się z Wami. Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Przepraszam Halinko że tak póżno odpowiadam,ale ja dałam 20 dag herbtników+10 dag rodzynek+około 10 dag orzechów i myślę że to jest wystarczająco.Gdybym użyła mniej bkalii,to dałabym 30 dag herbatników-tak jak Renatka.Pozdrawiam.Gabi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.