Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może ktoś posiada taki sprzęt? Naleśniki goszczą często na naszym stole, więc postanowiłam sprawić sobie taką patelnię. Czy ktoś mógłby napisać jak ona się sprawuje , czym różni się od zwykłej? Ewentualnie czy mógłby mi ktoś polecić w miarę nie drogą patelnię ?

Opublikowano

Może ktoś posiada taki sprzęt?

Naleśniki goszczą często na naszym stole, więc postanowiłam sprawić sobie taką patelnię.

Czy ktoś mógłby napisać jak ona się sprawuje , czym różni się od zwykłej?

Ewentualnie czy mógłby mi ktoś polecić w miarę nie drogą patelnię ?

Patelnie do naleśników muszą być płytkie, ale dno powinno być sztywne i stabilne, żeby się nie huśtały. Jeśli ma byc też do omletów to moze warto zainwestować :) w taką podwójną, która widziałam w poprzednim poście.
Opublikowano

Witam! mam taką patelnię kupiłam ją niedawno , ale jestem zadowolona bardzo fajnie się na niej smaży , chociaż miałam obawy na początku czy nie będą mi naleśniki spadały czy dam radę przewracać, ale wcale nie jest źle ,a po za tym mam tylko do smażenia naleśników i może teflon tak szybko się nie zetrze :) Kupiłam ją w markecie za 20 kilka złoty. Ja jestem zadowolona . Pozdrawiam

  • 3 lata później...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja smażę naleślniki na standardowym tefalu 28 cm.... nie przyszłoby mi do głowy kupować specjalnej patelni, szkoda kuchnie zagracać :) A odwracam za pomocą łopatki , bo podrzuty są zbyt ekstreme dla mnie.

  • 2 tygodnie później...
Gość Garnek24
Opublikowano

Naleśniki można smażyc na kilka sposobów,ja do tej pory stosowałem w tym celu zwykłą patelnię,ale zobaczyłem u znajomych jak wyglada taka specjalna patelnia i musze przyznac,że zrobiła na mnie duże wrażenie. Jest znacznie wygodniejsza i lepsza od standardowych patelni.

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dla mnie te ceny sa astronomiczne.Ja często smażę naleśniki tylko z jednej strony bo jak potem nakładam jakiś farsz czy nadzienie to podsmażam wtedy drugą stronę chociaż i tak nie są surowe tylko bladziutkie.

  • 2 lata później...
Opublikowano

Patelnie specjalnie do naleśników może i są wygodniejsze (wydaje mi się, że są nieco lżejsze), ale chyba nic poza tym. Ja smażę naleśniki na zwykłej patelni, zarówno te cieniutkie jak i grube, amerykańskie, i wszystko pięknie wychodzi.

  • 3 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.