Miuriel Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Może ktoś posiada taki sprzęt? Naleśniki goszczą często na naszym stole, więc postanowiłam sprawić sobie taką patelnię. Czy ktoś mógłby napisać jak ona się sprawuje , czym różni się od zwykłej? Ewentualnie czy mógłby mi ktoś polecić w miarę nie drogą patelnię ? Cytuj
basga Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 https://www.smak-kuchni.pl/?podkat=38 Witaj! Podaję Ci link o tych patelniach... Cytuj
Gość Ana_Ana Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Może ktoś posiada taki sprzęt? Naleśniki goszczą często na naszym stole, więc postanowiłam sprawić sobie taką patelnię. Czy ktoś mógłby napisać jak ona się sprawuje , czym różni się od zwykłej? Ewentualnie czy mógłby mi ktoś polecić w miarę nie drogą patelnię ? Patelnie do naleśników muszą być płytkie, ale dno powinno być sztywne i stabilne, żeby się nie huśtały. Jeśli ma byc też do omletów to moze warto zainwestować :) w taką podwójną, która widziałam w poprzednim poście. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Witam! mam taką patelnię kupiłam ją niedawno , ale jestem zadowolona bardzo fajnie się na niej smaży , chociaż miałam obawy na początku czy nie będą mi naleśniki spadały czy dam radę przewracać, ale wcale nie jest źle ,a po za tym mam tylko do smażenia naleśników i może teflon tak szybko się nie zetrze :) Kupiłam ją w markecie za 20 kilka złoty. Ja jestem zadowolona . Pozdrawiam Cytuj
Miuriel Opublikowano 19 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Dzięki. Chyba się skuszę na taką patelnię. Cytuj
broker Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 W jaki sposób przewracacie naleśniki? Cytuj
Dany Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 Ja smażę naleślniki na standardowym tefalu 28 cm.... nie przyszłoby mi do głowy kupować specjalnej patelni, szkoda kuchnie zagracać :) A odwracam za pomocą łopatki , bo podrzuty są zbyt ekstreme dla mnie. Cytuj
Gość Garnek24 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 Naleśniki można smażyc na kilka sposobów,ja do tej pory stosowałem w tym celu zwykłą patelnię,ale zobaczyłem u znajomych jak wyglada taka specjalna patelnia i musze przyznac,że zrobiła na mnie duże wrażenie. Jest znacznie wygodniejsza i lepsza od standardowych patelni. Cytuj
basga Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Dla mnie te ceny sa astronomiczne.Ja często smażę naleśniki tylko z jednej strony bo jak potem nakładam jakiś farsz czy nadzienie to podsmażam wtedy drugą stronę chociaż i tak nie są surowe tylko bladziutkie. Cytuj
carmello Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Patelnie specjalnie do naleśników może i są wygodniejsze (wydaje mi się, że są nieco lżejsze), ale chyba nic poza tym. Ja smażę naleśniki na zwykłej patelni, zarówno te cieniutkie jak i grube, amerykańskie, i wszystko pięknie wychodzi. Cytuj
marysi_co Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2014 Jeśli ma się miejsce w kuchni to można kupić taką patelnie, ale zwykłe też się sprawdzają. Faktycznie, różni się taka patelnia przede wszystkim wielkością i grubością Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.