amelia1 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Składniki: 4 polędwiczki drobiowe 1cebula średnia 3-4 jajka 3 łyż. mąki 4 łyż. oliwy przyprawy: oregano, wegeta, pieprz, sól, zielona pietrzuszka świerza Sposób wykonania: Polędwiczki umyć, pokroić i kostkę, cebulkę obrać i drobno posiekać, wymieszać z przyprawami i oliwą. Odstawić na ok 1 godz. Następnie do polędwiczki dodać żółtka, mąkę i ubitą pianę z białek. Wszystko wymieszać. Ciasto powinno mieć kosystencję pół rzadką. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na petelni, nakładając ciasto łyżką i formując kotlety.(podobnie jak na placki ziemniaczane). Kotleciki dobre są ze świerzym pieczywem i surówką a także z ziemniaczkami lub ryżem. Smacznego!!! Pozdrawiam Amelia Cytuj
renigliwice Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Witam Amelio! Czy polędwiczki to inaczej piersi z kurczaka? Renata :) Cytuj
amelia1 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Witaj Renatko!!! Tak, polędwiczka drobiowa to pierś z kurczaka. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.