Gość topo3 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 polecam wszystkim którzy jedzą soje przeczytać ten art. https://www.animal-liberation.pl/index.php?d=347 Cytuj
Gość gospodynia Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 ja kotlety z soi jadam już od dłuższego czasu i bardzo mi smakują. Używam ich także do robienia flaków. Świetnie się sprawdzają. :mrgreen: Mają super smak:) Pozdrawiam:) Cytuj
Iza22 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 I ja się dołączę do dyskusji na temat soi gdyż regularnie pijam szklankę dziennie mleka sojowego wrzucam więc cytat z książki Kody Młodości "Soja zawiera niezbędne aminokwasy, dzięki czemu jest źródłem wartościowego białka roślinnego. Ponadto dostarcza wapnia, żelaza, fosforu, beta-karotenu, witamin z grupy B, witaminy C, E i kwasów tłuszczowych omega-3. Z powodu dużej zawartości fitoestrogenów zapobiega powstawaniu raka sutka i jajników. Wpływ zawartej w soi lecytyny reguluje stężenie cholesterolu i korzystnie wpływa na pracę mózgu. Wprowadzenie do diety soi, przynajmniej dwa razy w tygodniu, w dużym stopniu zmniejsza także zagrożenie chorobami, takimi jak osteoporoza, rak jelita grubego, rak prostaty, nadciśnienie, miażdżyca. Ważne jest aby kupować ziarna soi, które nie są modyfikowane genetycznie. Taka informacja powinna znajdować się na opakowaniu." Cytuj
anais1984 Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Polecam bardzo ciekawy artykuł o soi: https://www.mojealergie.pl/przysmaki/produkty_skladniki/kiedy_soja_jest_bezpieczna_w_zywieniu_dzieci_i_doroslych_.html#comment_767 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.