renigliwice Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 2 piersi z kurczaka (70-80 dag) przyprawa delikat lub inna do drobiu 1 szklanka mąki 1 jajko sól olej do głębokiego smażenia Umyte mięso pokroić na kawałki przypominające żabie udka, posypać przyprawą i odstawić na 1 godzinę. W tym czasie z mąki, 1 szklanki wody, jajka i soli przygotować ciasto naleśnikowe i również odstawić na 30-40 minut. Mięso maczać w cieście i smażyć na rozgrzanej oliwie, na rumiano. Podawać na ciepło lub na zimno jako przystawkę. Życzę smacznego! :) Cytuj
Jolcia Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Witaj Reniu! Ja kurczaka kroję w grubą kostkę i mówimy na to pączki na ostro.Podaję je na imprezach na zimno.Na ciepło podaję do obiadu z sosem pomidorowym i ryżem.Polecam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.