Miuriel Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 sałatka z winogrona: Proporcje podaje orientacyjne. Składniki: -winogrona (duża kiść) - żółty ser (ok 200 g) - kiełki soi (puszka) Sos: - jogurt naturalny - majonez - czosnek ( np. 2 ząbki) Winogronka przekrajamy na pół, wyciągamy pestki, ser ścieramy na tarce. Mieszamy majonez z jogurtem i zgniecionym przez praskę czosnkiem, wlewamy do sałatki. Najlepiej smakuje zaraz po wymieszaniu. Sałatka z tuńczykiem: - puszka tuńczyka w sosie własnym - puszka kukurydzy - puszka ananasa - 10 dag rodzynków sparzonych - majonez - 3 ząbki czosnku Ewentualnie suszone śliwki i koperek do dekoracji. Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Wygląda smakowicie! Cytuj
Miuriel Opublikowano 20 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zdjęcie nie jest najlepsze, ale sałatka jest naprawdę dobra, chociaż ja osobiście wolę tą z winogronem. Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Ja z kolei bardzo lubię w sałatkach ananasas,ale jak dostanę gdzieś kiełki soi to może wypróbuję i tę drugą.Pozdrawiam.Gabi. Cytuj
Miuriel Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Wypróbuj bo warto, moja rada, jeść od razu po zrobieniu, bo potem winogrona puszczają sok i nie wygląda już tak apetycznie, chociaż zjadliwa jest. Z kiełkami nie powinno być problemu, można je dostać nawet u nas a tu jest tylko jeden sklep. Cytuj
kate_76 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 witaj Miuriel ja robilam juz rozne salatki z tunczykiem ale po raz pierwszy widze przepis na tunczyka z ananasem nie mniej jednak zaintrygowal mnie i ROBIE pozniej napisze jak smakowal pozdrawiam . katarzyna Cytuj
kate_76 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 miuriel salatka jest wysmienita ! nie dodalam jedynie do niej rodzynek(bo nie lubie),smakowala calej rodzince ,a pozatym robi sie ja szybko z produktow ktore zawsze mam w domu wielkie dzieki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi