Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Gość phenomena
Opublikowano

mam problem. otoz nie posiadam specjalnej formy do muffinek. myslicie, ze do piecenia moge uzyc zwyklych foremek do babeczek wysmarowanych tluszczem?

Opublikowano

Myślę, że oprócz kształtu (z tego co wiem, to foremki do babeczek są "płytsze" i bardziej rozłożyste od tych form do mufinek), to nie będzie żadnej różnicy :D A czy te "papierki" (papilotki chyba) do mufinek nie są z pergaminu? I wówczas już nie trzeba smarować formy tłuszczem? Nie jestem tego pewna, muszę to któregoś razu sprawdzić.

• 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dziękuje za przepis :D Dzis miałam ochotę na cosik słodkiego i skusiłam się na mufinki. Zdążyłam zrobic zdjęcie trzech ostatnich.... ;) Myślę, że będe je częściej robić. Polecam ! post-10362-1215273036_thumb.jpg

Opublikowano

to z masy cukrowej... Zostały mi dekoracje od tortu, których nie wykorzystałam :D Pozdrawiam

• 7 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

hej.troche szukalam przepisu na mufiny....cgcialam aby byl prosciutki:) i tak trafilam na twoj przepis--jest swietny!pierwszy raz w zyciu pieklam mufinki,nigdy wczesniej zadnych babeczek czy cos w tym rodzaju i wyszly rewelacyjne!!bardzo sie ciesze i dziekuje za przepis,polecam wszystkim

• 1 rok później...
  • 4 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja dopiero dziś kupiłam taką serduszkową formę silikonową i chyba jutro dokupię jeszcze jedną bo 6 sztuk to stanowczo za mało. Dodam,że zrobiłam tylko z cynamonem a margaryny nawet nie roztapiałam tylko palcami kruszyłam sypkie składniki,potem dodałam mokre składniki,wymieszałam łyżką i gotowe. post-4359-064081700 1296661258_thumb.jpg

Opublikowano

no i dokupiłam i dziś znowu zrobiłam...z herbatą miętową i skórką pomarańczową. :( Tylko zapomniałam i za długo były w piekarniku ale nie zdążyły się spalić.