basga Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 Nie minęło 3 godziny a tym razem wymyśliłam swoje dodatki i wyszły pyszne. Tym razem już pilnowałam czasu i są aromatyczne,w środku lekko wilgotne bo dałam rozgnieciony banan i...pokruszony wafelek w czekoladzie no i 3 łyżeczki kakao..Justynko....mam muffinkomanię! :( :) :) Cytuj
basga Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 Dziś zamiast masła użyłam 1/3 szklanki oleju a dodałam jeszcze trochę orzeszków ziemnych zmielonych w młynku do kawy,tak jeden młynek i dodałam to do masy a na koniec w babeczki powtykałam kawałki banana.Wyszły bardzo smaczne. Cytuj
basga Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Dziś zrobiłam muffinki na obiad,do czerwonego barszczyku.Dodałam pokrojone drobniutko kilka plasterków salami ,cebulę pokroiłam w kosteczkę i podsmażyłam na oleju,jak przestygło wymieszałam z suchymi składnikami i dodałam z garść startego żółtego sera.Wyszło bardzo smaczne no i szybki obiad wszystkim smakował.A wierzch posypałam kminkiem.No i cukru dałam tylko łyżeczkę . :( Cytuj
basga Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Dziś znowu zrobiłam...część kakaowych nadziane białym serem no i maślankowe z mrożonymi jagodami.Rewelacja! Chyba muszę sobie sprawić formę z mini-muffinkami,takimi na dwa kęsy bo te moje są dość spore,zwłaszcza te serduszka są trochę za wysokie. Cytuj
basga Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Rano robiłam z kawałkami krówek i pokrojonymi śliwkami suszonymi a teraz zrobiłam z pianką Marshmallow -z ciekawości,jak to się roztopi.Pianki były biało-różowe,cudownie pachnące a po roztopieniu muffinki są różowe.Szkoda,że powtykałam po pół pianki.... :mrgreen: Cytuj
figiel Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Basiu , ale kombinujesz ciekawie z tymi dodatkami . Super pomysłowe mufinki do obiadu :mrgreen: Cytuj
basga Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 I bardzo podoba mi się takie wymyślanie,nawet córkę zaraziłam i kiedyś sama zrobiła.A ja dziś upiekłam z mielonymi płatkami owsianymi;dałam szklankę tej owsianej mąki i szklankę zwykłej,bałam się,że nie wyrosną ale są jak zawsze udane.A do srodka dałam kilka pokrojonych suszonych moreli. Cytuj
apsik Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Basieńko ja także kupiłam formę na muffinki-zachęciły mnie Twoje fotki.....piekłam już z jagodami,malinami ,czekoladą i bananami.Są super i oczywiście super przepis. Teraz proszę o radę i mam pytanie-bo Ty masz chyba formę silikonową i chciałabym wiedzieć jak się sprawuje bo mam jeszcze ochotę na formę na magdalenki a większość jest z silikonu.Nie wiem czy kupować czy nie.....a może ktoś ma foremkę na magdalenki i poleciłby mi gdzie mam kupić i jaką. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj
basga Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Elu-jestem bardzo zadowolona z form silikonowych i zawsze będę je polecać.Problemik przy tych formach,czy to muffinkowa czy zwykła prostokątna to przenoszenie napełnionej formy do piekarnika ale podkładam deseczkę pod spód i nic się nie wylewa,zsuwam formę i ok.Jak masz tylko okazję to bierz te magdalenkowe-ja u mnie w Lewiatanie widziałam foremki magdalenkowe ale takie zwykłe,metalowe/ale wolałam mini-babeczki/.No i przy formach silikonowych odpada kupowanie papilotek.Wyślę Ci PW z blogiem muffinkowym. :mrgreen: Cytuj
basga Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 A teraz zagadka:z czym są te muffinki? :mrgreen: Odpowiedż na zdjęciu pod datą. :grin: Dodałam jeszcze...resztki chipsów o smaku golonki z chrzanem/do dziś nie wiedziałam,że takie są!/ oraz trochę ziaren słonecznika i kminku -to wszystko zmieliłam w młynku do kawy,taki jeden pojemnik był.No bo co miało się zmarnowac nie? :wink: I powiem Wam,ze jak jest barszczyk do popicia to rewelacyjnie smakują. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi