andy8 Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Ten sezam musi dawać super smak-piękna fotka Cytuj
apsik Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Andy smak ciasta jest cudny,uwielbiam to ciasto i gorąco Ci polecam. Cytuj
Kaliope Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Muszę sie zapytac dla pewności, bo dzisiaj zamierzam upiec to ciacho :arrow: - czy oba placki pieczemy w temp. 200 stopni i po prostu patrzymy kiedy się zrumienią? - na jaką blachę jest to ciasto? - czy powidła się nie rozpuszczą jeśli je posmaruję na surowym cieście i dopiero potem upiekę? - obawiam się tej masy sezamowej, najbardziej tego, że cos sie przypali albo nie rozpuści jak powinno Dla tych którzy już piekli moje pytania mogą się wydawać zbędne ale ja jutro mam święto i chcę dla gości zrobić to właśnie ciasto więc zalezy mi, żeby wyszło fajnie :arrow: Z góry dzięki za odpowiedź! Cytuj
annu Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Wyglada super to ciasto. Imieniny za chwile, wiec chyba wiem na co poswiece jutrzejszy dzien :arrow: Cytuj
Kaliope Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Mimo iż nie otrzymałam odpowiedzi na moje pytania, ciasto wczoraj upiekłam. Dziś moje imieninki i właściwie zrobiłam sobie tym ciastem prezent bo wszelkie moje obawy zniknęły wraz z pięknym zapachem sezamowego placka, roznoszącym się po domku :arrow: Na spód dałam placek sezamowy, na to masę chałwową i na nią placek kokosowy a na wierzchu rozsmarowałam jeszcze cienką warstwę masy. Mąż postawił na wierzchu dwa miśki-żelki jako wesołą dekorację :arrow: Wszystkim gorąco polecam to ciacho bo smak jest niepowtarzalny. Trochę przy tym pracy ale warto!!! Na zachętę - fotki. Cytuj
apsik Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Piękne ciasto Kingo,gratuluję i przepraszam że nie pomogłam,ale widzę że pomoc nie była Ci potrzebna...nie miałam przez tydzień dostępu do komputera. Chociaż spóżnione to najlepsze życzenia imieninowe. Cytuj
Kaliope Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Droga Elu serdecznie dziękuję za życzenia i miłe słowa:-) Zdjęcie Twojego ciastka tak mnie zmobilizowało, że postanowiłam spróbować swoich sił. To była najlepsza pomoc!!! :arrow: Pozdrawiam ciepło i dziękuję również Autorce przepisu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.