renigliwice Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 1 opakowanie truskawek mrożonych (na pół rozmrozić), ryż ugotowany na sypko- 2 torebki, 2 żółtka + 4 łyżki cukru - ukręcić kogel-mogel; piana z 2 białek- dodać przy ubijaniu trochę cukru i soku z cytryny; cynamon; tłuszcz do formy i bułka tarta do posypania formy. Do formy żaroodpornej nałożyć ryż wymieszany z koglem-moglem, dodać odrobinę cynamonu. Ryż nałożyć na spód i boki, zostawiając na środku miejsce na truskawki. Nałożyć truskawki, posypać je cukrem. Na wierzch położyć pianę z białek- z odrobiną cukru i cytryny. Zapiec do zazłocenia piany. SMACZNEGO! :) Cytuj
Justyna.K Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Interesujący przepis ryż z truskawkami jadłam ale nie zapiekany. :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.