renigliwice Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Biała kiełbasa. boczek- plastry, cebula, wykałaczki, oregano, estragon, sól, pieprz, papryka ostra, chrzan. Pokroić białą kiełbasę na mniejsze porcje. Każdy kawałek owinąć boczkiem, spiąć wykałaczką i dać do formy żaroodpornej. Pokroić cebulę w plastry i położyć na wierzchu kiełbasy. Posolić, popieprzyć, popaprykować, dać estragon,oregano. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 30-35 minut. Nie podlewamy wodą ani tłuszczem. Sos się sam wytworzy. Pyszne są też na zimno z chrzanem. SMACZNEGO! :) Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Kurcze szkoda że nie zajżałam wcześniej,bo właśnie dziś na obiad miałam białą kiełbasę,ale pieczoną w całości i tylko z cebulką,solą i pieprzem.Ale to nic straconego,będzie pomysł na póżniej!Pozdrawiam.Gabi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.