apsik Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Justynko dzisiaj ponownie upiekłam warkocze ,ale pachną bosko aż mnie skręca. :wink: Zrobiłam niespodziankę mojemu synowi bo w sobotę cały czas przesiadział w schowanku,jak przyjdzie ze szkoły to będzie uciecha... Acha ,bym zapomniała w środek dałam samą marmoladę ,dałam jej dużo i wyglądają wspaniale,jeszcze raz dziękuję za tę pyszność Ela-apsik. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 apsik super że tak WAM zasmakował warkoczyk pozdrawiam :wink: Cytuj
an69 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 No więc i ja zdecydowałam sie dziś na ten warkocz,jeszcze nie jadlam takiego pysznego drożdżowego ( do tej pory robiłam z topielca ). Moja rada jest tylko taka, że tłuszcz rozpuszczam i studzę i daje go na samym końcu,kiedy ciasto jest już wyrobione. Wtedy tłuszcz zbiera całe ciasto z miski i formuje się w piekny pucek. Ania Justynko,przepis na 6+ Cytuj
Miuriel Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Ja też się skusiłam. Warkocz właśnie się piecze. Jeden, ale za to jaki. :shock: Margarynę rozpuszczałam i przestudzoną dałam do ciasta, zawsze tak robię. Wyrośnięte ciasto uformowałam w gruby rulon i przełożyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Dopiero na blaszce rozwałkowałam, przy pomocy rąk. :razz: Pachnie niesamowicie i wygląda okazale. Później wkleję jakąś fotkę i podzielę się wrażeniami smakowymi. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 1 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Muriel jakie wrażenia smakowe???? Cytuj
Miuriel Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Wrażenia smakowe jak najlepsze. Zdjęcia nie wklejam bo mi się trochę warkocz rozlazł. Następnym razem zrobię z tej porcji ciasta dwa warkocze, no i ser miałam za rzadki, trochę się rozlał. Mimo wszystko warkocz był pyszny i na pewno jeszcze zrobię nie raz. Cytuj
Jolanta Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Tydzien temu pieklam ten warkocz(wyszly dwa)super i oczywiscie zaraz znikly. :razz: Pozdrawiam!!! Cytuj
Justyna.K Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Jolanta suuuuuuuuuuuuuuuuuper że smakowały warkocze . :razz: Cytuj
ewela Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Jestem załamana!! Wszystkim wychodzi super, a mi nie do konca!! Smakowal i to bardzo, ale jesli chodzi o wyglad to nie za bardzo!! Ciasto mialo 1 cm wysokosci. Urósł, a pozniej opadl!! Czy ktoś wie dlaczego tak się stało?? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi