kate_76 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 mam przepis na bardzo latwa babke 1 szkl. maki 0.5 szkl. maki ziemniaczanej kostka margaryny szkl.cukru 4-5 jaj (zalezy od wielkosci formy) lyzeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Jaja ubic z cukrem i z c .waniliowym,obie maki wymieszac z proszkiem ,wsypac do ubitych jajek i dalej ubijac margaryne zagotowac i GORACA wlewac do ciasta ,caly czas ubijajac . Babke mozna upiec biala lub podzielic ciasto na dwie czesc i do jednej dodac 2 lyzki kakao.piec ok.60 min w 180 stopniach. wiele razy juz pieklam ta babke i naprawde zawsze sie udaje SMACZNEGO Cytuj
apsik Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Znam tę babkę i potwierdzam że jest smaczna a przy tym bardzo szybko się robi.Nie ma żadnego ucierania,brawo KATE 76 i pozdrawiam. Dodam,że mam ją w swoich zbiorach pod nazwą BABKA MATECZKI. Cytuj
kate_76 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 a oto moja exspresowa babka Cytuj
apsik Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Upiekłam dziś tę babkę rano i w godzinę nie pozostał ani okruszek,po południu synowie wołali drugiej. Jest naprawdę szybko,smaczna i bardzo puszysta...oto dowód,polecam i pozdrawiam autorkę. Cytuj
andy8 Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Elu wlewałaś gorącą margarynę tak jak pisze w przepisie?-ja bym się bała że klapnie a Twoja tak pięknie wyrosła i widać jaka puszysta-mniam :P Cytuj
apsik Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Andy nie bój się tylko próbuj,przy Twoich zdolnościach uda się napewno. Ja wszystko miksuje i na koniec wlewam margarynę zdjętą z ognia i miksuje jeszcze z 5 min. Mogłabym wiedzieć jak masz na imię.... :P pozdrawiam. Cytuj
andy8 Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Elu jestem Ania-również pozdrawiam Cytuj
EWA1992 Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Eluś - no wiesz, aż sie chce sięgnąć po babeczke z obrazka :P . Narobiłaś mi takiego smaka,że muszę zrobić w tygodniu. Cytuj
minia51 Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Piekłam tę babkę wczoraj, w keksówce tak jak Ela. Miałam wątpliwości z tą gorącą margaryną ale zrobiłam zgodnie z przepisem. Babka pyszniutka, żółciutka i nie ma przy niej wiele roboty. Jedyny minus, to że szybko znika.Dzięki za przepis. Cytuj
apsik Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Aniu bardzo mi miło,od dziśiaj jesteśmy po imieniu.... Ewuś nie ociągaj się tylko rób bo naprawdę warto spróbować a przy tym nic się nie narobić.Minia bardzo się cieszę,że zachęcił Cię obrazek mojej baby. Pozdrawiam Was gorąco...wczoraj piekłam skubańca-zdjęcia póżniej. Cytuj
apsik Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 U mnie dziś znowu ta pyszna babeczka...na poobiedni deser-pulchniutka i szybciutka-same zalety. Cytuj
JohnyB Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Witam jestem tutaj nowy :grin: Zrobiłem ta babkę i mi cala padła (bardzo niska wyszła) ale muszę przyznać cholernie pyszna :) Może następnym razem się uda wyższą zrobić : ) Cytuj
niuniaczek Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Ja sie skusiłam na tę babeczke w sobotę, bo byłam ciekawa jak będzie z tą gorącą margaryną. Wyszła bardzo dobra i pulchna. Naprawdę polecam! JohnyB- nie wiem dlaczego Co nie wyszło - u mnie było ok - wyrosła jak należy. Wszystko robiłąm zgodnie z przepisem, Daję 5 za szybkośc, łatwość i efekt, pozdrawiam, Cytuj
JohnyB Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 chyba dlatego ze robilem to mikserem :/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.