Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie dziś je zrobiłam.Są po prostu przepyszne.Moje może nie zawsze przypominają kształtem ślimaczki ale najważniejsze że sż pychaaaaaaa!!!Teściowa się nie mogła nachwalić jaka to ja jestem zdolna.Apsiku dzięki za wspaniały przepis.GABI. post-3107-1171564156_thumb.jpg post-3107-1171564125_thumb.jpg

  • Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Sliczne te ślimaczki a że pyszne to wiem.... W Twoich jest więcej masy kokosowej niż w moich (zobacz moje zdjęcie ) i przez to na pewno smaczniejsze. Pa . Renata :wink:

Opublikowano

E tam ... ale wydaje mi się, że przez to, że nie dałam tyle masy do środka, były trochę za mało słodkie, no bo przecież do samego ciasta nie dodaje się cukru. Dlatego samej masy powinno być więcej. Pa :wink:

Opublikowano

Ja zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem i masę podzieliłam tak jak ciasto na mniej więcej równe części.A że ciasta nie wałkowałam na papier,to i masy było na cieście dużo.No i moje ślimaczki wyszły przez to bardzo słodkie-nawet się zastanawiałam,czy następnym razem nie zmniejszyć ilości cukru.Ale chyba jednak zostawię tak jak jest-w końcu trochę rozpusty od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi-no nie?Gabi.

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pokusiłam się dzisiaj na ślimaczki. Może nie są tak ładne jak Reni /jej wszystko wychodzi jak spod linijki 🙂 /ale smak, pychotka. Moja sugestia na przyszłość: ciasto podzielić na dwie części i zrobić większe a"la drożdzóweczki. Mniej zachodu a ssmak ten sam 🙂

post-2465-1174844062_thumb.jpg

Opublikowano

:) Dawno nie było mnie na forum,a tu widzę same pyszności.Dokonałam właśnie zakupu silikonowych foremek do pieczenia i chciałam je wypróbować.Weszłam tylko na pierwszą stronę i nie wiem co najpierw wybrać.Strasznie spodobały mi się te ślimaczki i chyba one pójdą na pierwszy ogień.Bardzo pomaga w wyborze zdjęcie bo aż mi ślinka cieknie.Jak tylko zrobię nie omieszkam skomentować.Pozdrawiam wszystkich.

Opublikowano

:) To znowu ja.Bardzo dziękuję za przepis.Kiedy zaczęłam robić te ślimaczki to zaczęłam podziwiać umiejętności wszystkich którzy je zrobili.Ja miałam pewne trudności z rozwałkowaniem ciasta,ale po chwili znalazłam sposób jak to sprawnie zrobić.Ale jak już się piekły to nie mogłam odejść od piekarnika.Jakie one śliczne i pyszne.Bałam się że moje nie będą takie śliczne i krągłe ale nie było tak źle.A zapach jaki się unosił po całym mieszkaniu!!Zwabił wszystkich do piekarnika.No i punkt kulminacyjny:konsumpcja!!!Łał.Cudo.Jutro mam gości,przydadzą się jak znalazł.Jeszcze raz dzięki.Pozdrowienia.

  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Mirynka przepraszam ,że dopiero teraz odpowiadam ale sądzę ,że możesz spróbować.W kuchni warto eksperymentować...oczywiście o efektach daj znać.Ja bardzo lubię te ciasteczka.

  • 3 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.