gabi-ostra Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Właśnie dziś je zrobiłam.Są po prostu przepyszne.Moje może nie zawsze przypominają kształtem ślimaczki ale najważniejsze że sż pychaaaaaaa!!!Teściowa się nie mogła nachwalić jaka to ja jestem zdolna.Apsiku dzięki za wspaniały przepis.GABI. Cytuj
renigliwice Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Sliczne te ślimaczki a że pyszne to wiem.... W Twoich jest więcej masy kokosowej niż w moich (zobacz moje zdjęcie ) i przez to na pewno smaczniejsze. Pa . Renata :wink: Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Ale wyglądem nie umywają się do twoich.Bo tak prawdę mówiąc to nabrałam na nie ochoty jak zobaczyłam Twoje zdjęcia.Gabi. Cytuj
renigliwice Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 E tam ... ale wydaje mi się, że przez to, że nie dałam tyle masy do środka, były trochę za mało słodkie, no bo przecież do samego ciasta nie dodaje się cukru. Dlatego samej masy powinno być więcej. Pa :wink: Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Ja zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem i masę podzieliłam tak jak ciasto na mniej więcej równe części.A że ciasta nie wałkowałam na papier,to i masy było na cieście dużo.No i moje ślimaczki wyszły przez to bardzo słodkie-nawet się zastanawiałam,czy następnym razem nie zmniejszyć ilości cukru.Ale chyba jednak zostawię tak jak jest-w końcu trochę rozpusty od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi-no nie?Gabi. Cytuj
zuziorek Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Pokusiłam się dzisiaj na ślimaczki. Może nie są tak ładne jak Reni /jej wszystko wychodzi jak spod linijki 🙂 /ale smak, pychotka. Moja sugestia na przyszłość: ciasto podzielić na dwie części i zrobić większe a"la drożdzóweczki. Mniej zachodu a ssmak ten sam 🙂 Cytuj
JustynaZ Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Elu, bardzo ładne te ślimaczki, przepis właśnie w druku, jak zrobię dam znać. Pozdrawiam, Justyna. Cytuj
Dalovay Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 pysznosci.zamiast smietany i mleka dalam piwo(z racji ze cora bezmleczna).zajadala az jej sie uszki trzesly.dzieki za przepis.jestes wielka!!! Cytuj
admaja Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 :) Dawno nie było mnie na forum,a tu widzę same pyszności.Dokonałam właśnie zakupu silikonowych foremek do pieczenia i chciałam je wypróbować.Weszłam tylko na pierwszą stronę i nie wiem co najpierw wybrać.Strasznie spodobały mi się te ślimaczki i chyba one pójdą na pierwszy ogień.Bardzo pomaga w wyborze zdjęcie bo aż mi ślinka cieknie.Jak tylko zrobię nie omieszkam skomentować.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj
admaja Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 :) To znowu ja.Bardzo dziękuję za przepis.Kiedy zaczęłam robić te ślimaczki to zaczęłam podziwiać umiejętności wszystkich którzy je zrobili.Ja miałam pewne trudności z rozwałkowaniem ciasta,ale po chwili znalazłam sposób jak to sprawnie zrobić.Ale jak już się piekły to nie mogłam odejść od piekarnika.Jakie one śliczne i pyszne.Bałam się że moje nie będą takie śliczne i krągłe ale nie było tak źle.A zapach jaki się unosił po całym mieszkaniu!!Zwabił wszystkich do piekarnika.No i punkt kulminacyjny:konsumpcja!!!Łał.Cudo.Jutro mam gości,przydadzą się jak znalazł.Jeszcze raz dzięki.Pozdrowienia. Cytuj
apsik Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Bardzo się cieszę Admaja ,że ciasteczka smakują i zachęcam do wypróbowania innych przepisów naszych kuchareczek,pozdrawiam Ela. Cytuj
mirynka Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 a co soadzicie jakbym jako nadzienie dala jeszcze troche sera bialego i troche tej masy kokosowej? Cytuj
apsik Opublikowano 19 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Mirynka przepraszam ,że dopiero teraz odpowiadam ale sądzę ,że możesz spróbować.W kuchni warto eksperymentować...oczywiście o efektach daj znać.Ja bardzo lubię te ciasteczka. Cytuj
wyzel Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Wczoraj pieklam slimaczki . Wyszly super ! Podzielilam ciasto na dwie czesci i jedne zrobilam z masa kokosowa a drugie z migdalowa (tez bardzo dobre) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.