Justyna.K Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Czy ktoś posiada forme do pieczenia rurek które później idzie nadziać śmietaną.Jak tak to gdzie takie formy można kupić , czy są praktyczne.Znalazłam przepis w necie na takie rurki tylko formy nie mam :grin: planuje kupić.Pozdrawiam :grin: Cytuj
basga Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Ja mam takie metalowe stożki na które nawija się paski ciasta,widziałam je w jakimś sklepie na stoisku gospodarstwa domowego,raczej są ogólnodostępne. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Dzięki poszukam pozdrowionka :grin: Cytuj
karola91 Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 do rurek to są właśnie takie metalowe stozki, nawija sie na nie ciasto, piecze, wyjmuje sie metalową rurkę i nadziewa, w sklepach na pewną są :wink: Cytuj
basga Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Justynko-widziałam te foremki w Kauflandzie,cena około 10zł za kilka sztuk/chyba 7/. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 DZIĘKI POŚLE MĘŻA DO KAUFLANDU ZOBACZYMY CZY U NAS DOSTANIE :razz: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 hURA KUPIŁ JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ BASQA ZA PAMIĘĆ. :razz: Cytuj
basga Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 no to extra,teraz czekamy na rurki w Twoim wykonaniu......! Cytuj
Justyna.K Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 :razz: NAPEWNO NA DNIACH ZROBIĘ :razz: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 ZASTANAWIAM SIĘ BO W OPAKOWANIU BYŁY 2 RURKI GRUBE DUŻE I 5 MAŁYCH CIENSZYCH RAZEM 7 RUREK. TE FORMY NA TE MAŁE TO TE RURKI MAJĄ BYĆ TAKIE MAŁE???NIECH MNIE KTOŚ OŚWIECI. :razz: CIASTO NAWIJA SIĘ OD POCZĄTKU DO KOŃCA RURKI I PIECZE SIĘ Z TYMI FORMAMI W ŚRODKU PRAWDA??? :razz: Cytuj
renigliwice Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Justynko! Najpierw trzeba posmarować foremki margaryną, pociąć ciasto w długie paski i spiralnie nawijać je na rurki. Ja z jednej strony maczam je w białku i obtaczam w cukrze krysztale. Oczywiście piecze się z tymi foremkami. Po upieczeniu delikatnie zsunąć rurki z foremek, znów posmarować tłuszczem foremki i dalej postępować tak samo. Ja mam foremki jednego wymiaru, ale mam ich 20 sztuk : przez to mogę więcej naraz włożyć do pieca. Pozdrawiam. Renata :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.