slawera Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Sam jestem noga jeśli chodzi o gotowanie. Raczej pomaga mi żona. Przepis dostałem od Kolegi i razem z Miuriel zrobiliśmy ją. Składniki: 1/4 selera, 1 pietruszka, 2 pomidory, 1 jabłko, mała kapusta pekińska, 2 średnie marchewki, 1/3 pora, 1 cebula, cukier, sól, majonez. I jedziemy: Wszystkie warzywa korzenne zetrzeć na tarce o małych oczkach, jabłko na większych oczkach, cebulę, pora i kapustę drobno posiekać nożem. Pomidor w większe kawałki. Całość wymieszać z 3-4 łyżeczkami cukru, 1/2 łyżeczki soli i 3-4 łyżkami majonezu. Smacznego! Jest ona nie tylko smaczna ale zawiera wiele witamin. Cytuj
Miuriel Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 sałatka (surówka ?) bardzo smaczna, jadłam polecam, chociaż kolega slawera zna przepis na jeszcze lepszą, podobno oryginalny z KFC. Podziel się kolego przepisem, czekamy. Cytuj
ela2225 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 wYGLĄDA SUPER A ZE KOCHAM SURÓWKI TO DO DZIEŁA.......... Cytuj
slawera Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Żonko Miuriel Nie podobno tylko na pewno jest oryginalna. Opisałem ją na forum: KLIKNIJ w pana KFC :grin: Cytuj
Jolcia Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Slawera wreszcie zrobiłam surówkę i stwierdzam z rodzinką, że jest pyszna.Dzięki za przepis. ;) Cytuj
niuniaczek Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Bardzo fajna, zrobię ją bo już mi ślinianki pracują na widok tego zdjęcia, pozdrawiam, Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi