agnieszka Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 to przejrzyj te strone a znajdziesz ich pare....gwarantuje....pozdrawiam Cytuj
Majeczka Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Witam , ja robie wg takiego przepisu 1 l mleka, 4 czubate łyżki maki ziemniaczanej, 4 płaskie łyżki maki pszennej, 1 duży cukier waniliowy, 2 szklanka cukru, 2 paczki krakersów, 2 kostki margaryny, 50 dag wiórek kokosowych Mąkę wymieszać w 1 szkl. mleka, wlać do gotującego się mleka z cukrami, ugotować budyń. Wystudzić, utrzeć z margaryną i 40 -45 dag wiórek. Wyłożyć blachę folią aluminiową, wyłożyć 1/3 krakersów, 1/3 masy i tak 3 razy , na wierzchu ma być masa którą posypujemy wiórkami, które zostawiliśmy i uklepujemy łyżką (chodzi o to żeby wiórki się nam nie obsypywały z placuszka) Zostawić na noc w lodówce, ciężko wytrzymać :roll: ale trzeba! Jest to mój przepis hitowy....smakuje wszystkim i zawsze! Ma jednak jedna wadę.......zbyt szybko znika :) Pozdrawiam i życzę smacznego! Cytuj
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Rafaello 3 duże paczki krakersów ¾ l mleka 3 żółtka 3 łyżki budyniu 3 łyżki mąki 1½ szklanki cukru UGOTOWAC BUDYN Po ostudzeniu dodawać 1½ kostki masła 1½ paczki wiórków kokosowych Dokładnie wymieszac spod blacy wylozyc krakersami na to mase znowu krakersy i tak do konca masy na wierzchu zostaje masa mozna posypac wiorkami wstawic do lodowki na godz.przechowywac w chlodnym miejscu :) polecam dorotap Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Polecam tort śmietankowy rafaello :) Cytuj
krystusia Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 PODAJĘ CI PRZEPIS NA PRAWDZIWE RAFAELLO. 100G WIÓRKÓW KOKOSOWYCH DO OBTOCZENIA 100G WIÓRKÓW KOKOSOWYCH DO ŚRODKA 250G MASŁA 1 SZKL.CUKRU 0,5 SZKL. WODY 250G MLEKA W PROSZKU 2 PŁATY WAFLA SUCHEGO MIGDAŁY W CAŁOŚCI WODĘ ZAGOTOWAĆ I ROZPUŚCIĆ W NIEJ CUKIER. PO OSTUDZENIU WLAĆ DO MISKI I DODAĆ DO NIEJ WSZYSTKIE POZOSTAŁESKŁADNIKI ( POKRUSZONY WAFEL,MASŁO,MLEKO,100G KOKOSU ) PO WYMIESZANIU WSZYSTKIEGO RAZEMNALEŻY ODSTAWIĆ DO LODÓWKI NA 30 MINUT. MIGDAŁY SPARZYĆ WRZĄTKIEM I OBRAĆ ZE SKÓRKI. Z MASY FORMOWAĆ KULKI I WKŁADAĆ MIGDAŁ DO ŚRODKA,A POTEM OBTOCZYĆ W KOKOSIE. MAM NADZIEJE ŻE MOGŁAM CI POMÓC ;-) ŻYCZE SMACZNEGO.DLA MNIE OSOBIŚCIE TO PO PROSTU REWELACJA! :? Cytuj
bozena Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 napisalam na forum ,przepisy,slodkosci,jeden tez z biala czekolada i 3 paczkami sniezki Jest bardzo prosty i smaczny na pewno inne sa tez pyszne warto kzdego sprubowac pa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.