gabi-ostra Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Miuriel ja zawsze piekę te pączki na największym palniku,z kurkiem przykręconym do końca(tym od regulacji płomienia).Nigdy jeszcze nie wyszły mi przypalone ani surowe w środku,chociaż czasami można mieć takie wrażenie ponieważ one w środku są takie trochę wilgotne.Nie zrażaj się może nastepnym razem wyjdą lepsze.A propos żołądka to mój po takich pysznościach jak wczoraj też daje o sobie znać,ale czy wszystkiego mamy sobie odmawiać.Ja jestem łakomczuchem i nie potrafię za bardzo rezygnować ze wszystkiego co mi szkodzi-wolę trochę pocierpieć i mieć przyjemność z jedzenia a nie tylko patrzeć jak rodzinka się objada.Pozdrawiam.Gabi. Cytuj
kate_76 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Gabi no poprostu slinka leci ,ze chyba zrobie tylko czy mi takie ladne wyjda? Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Kate_76 na pewno Ci wyjdą.Spróbuj bo są na prawdę bardzo dobre i u mnie to po prostu znikają w mig.Mąż to czasami nawet nie czeka aż polukruje,tylko wyjada mi prawie prosto z garnka.Powodzenia. Cytuj
Anna22 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Te wieńce wyglądają pysznie i naprawdę ślinka cieknie na ich widok. Przepis już przepisałam ale mam pytanie na jakim tłuszczu smażycie oleju czy smalcu? Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Ja zwsze smażę na oleju. Cytuj
basga Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zrobiłam! Prawie już zjadłam! Robiłam jednak bez papieru tak jak GABI ale do kółek podobne to nie było,maczałam w lukrze i znikaly od razu,bardzo delikatniutkie dla podniebienia,pychota. PS.smażyłam na smalcu. Cytuj
Miuriel Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Ja się nie zniechęcam, ale na jakiś czas daje spokój, po tych rewelacjach żołądkowych jakie przeszłam. Następnym razem na pewno wyjdą lepsze i wtedy je wam pokażę. Ja zawsze smażę na oleju. Cytuj
Anna22 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Właśnie skończyłam smażyć .Starałam się robić kółka szprycą i te ostatnie prawie mi wyszły, tylko wyszły mi mniejsze niż gabi , ale za to dużo. Są świetne , ładnie wyrosły są leciutkie i i chyba lepsze niż te w cukierni , nie smarowałam lukrem tylko posypałam cukrem pudrem. Na razie zjadłam dwa z resztą czekam na męża. Cytuj
kate_76 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 no nie moglam wytrzymac jak napatrzylam sie na te zdjecia i zrobilam ,sa naprawde swietne ,choc moje ksztaltem nie przypominaja tych ze zdjec,nie mniej jednak sa pyszne .Polowe posypalam cukrem a polowe lukrem -te z lukrem sa smaczniejsze. dzieki Gabi Cytuj
basga Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Moje też były krzywe i poskręcane ale smak ważniejszy a w ustach sie rozplywały. Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Tak właśnie jest dziewczyny z tymi pączkami-nie wiadomo jak żle wyglądają,ale zawsze smakuja świetnie!!!No i według mnie najlepsze są polane albo maczane w dużej ilości lukru.Bardzo się cieszę że tak Wam smakowało.Gabi. Cytuj
viola32 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Ja tez je robie ale znam je pod nazwa paczki hiszpanskie.Wykladam na olej wycisniete ze szprycy na papierze.Papier po kilku sek.odchodzi od ciastka i swobodnie plywa w garnku wiec nie ma problemu z wyjeciem go za pomoca lyzki cedzakowej i paluszkow(ale uwazac trzeba na paluszki bo na papierze jest goracy olej i moze poparzyc co mi sie ostatnio zdarzylo)I oczywiscie najlepsze wedlug mnie sa z lukrem i dodatkiem aromatu cytryn.!!! Cytuj
Kaliope Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 A jak się nie ma takiej szprycy to co zrobić??? Cytuj
viola32 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 To mozna na papier nakladac lyzka i tak poprowadzic ciasto by zrobic koleczko.Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.