Jolcia Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 ŻÓŁTY BISZKOPT -5 białek -10 żółtek -8 łyżek cukru -8 czubatych łyżek mąki krupczatki -1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno,dodać cukier,potem żółtka i mąkę z proszkiem. BIAŁE CIASTO -5 białek -5 łyżek cukru -8 dag mąki ziemniaczanej -łyżeczka proszku Białka ubić na sztywno,dodać cukier i mąkę z proszkiem. Na blaszkę o wymiarach 28/35 wyłożoną papierem do pieczenia wylać żółty biszkopt,posypać kawą mieloną i delikatnie wyłożyć białe ciasto. Piec w temp.170 C przez 40 minut. Gdy ostygnie przekroić wzdłuż. BRĄZOWY BISZKOPT -5 jajek -5 łyżek cukru -5 czubatych łyżek mąki krupczatki -płaska łyżeczka proszku do pieczenia -łyżeczka kakao Białka ubić na sztywno,dodać cukier,żółtka,mąkę z proszkiem i kakao. Biszkopt wylać na blaszkę i piec 25 minut w 170 C. MASA -2 galaretki truskawkowe -2 dżemy niskosłodzone truskawkowe Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody i dobrze schłodzić. Dżemy zmiksować i dodać do nich teżejącą galaretkę. PRZEŁOŻENIE Biszkopt żółty[spód]-połowa masy-biszkopt brązowy-połowa masy- biszkopt żółty[góra]. Masę do przełożenia wzięłam z ciasta Basgi.Dzięki za pomysł. Smacznego. Cytuj
basga Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 JOLCIA-ale smakowitości Ci wyszły,cieszę się,że przydal się mój przepis. Cytuj
kate_76 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 gratuluje pomyslowosci! Cytuj
Jolcia Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Cieszę się że podoba się wam moje ciacho. Pozdrawiam. :grin: Cytuj
gosia34 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Do tego ciasta trzeba bardzo dużo jajek!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi