mistall Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 hej, korzystal ktos moze juz z produktow benecolu? czy to sie rzeczywiscie sprawdza? czy stanole dzialaja na poziom cholesterolu tak skutecznie ? podobno nawet lekarze czesto zalecaja kuracje benecolem (zastepujac calkowicie maslo w codziennej diecie), zeby uniknac potrzeby obciazania organizmu medykamentami na obnizanie cholesterolu tj. statynami. dajcie znac, czy ktos z was to stosowal i czy rzeczywiscie byly jakies wyniki. Cytuj
Aldona0019 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Witaj, Ja stosuję jogurciki benecolu naturalny, truskawkowy lub brzoskwioniwy, z tego co sie orientuję to dzienna dawka to albo jeden jogurt albo 2 kromki z benecolem do smarowania, ale ze względu, że ja nie smaruję chlebka niczym to używam jogurtów..... moja koleżanka stosowała benecol do smarowania i miała super rezultaty - w 2 tygodnie 20% cholesterolu mniej, ja jeszcze nie robilam badań, ale znacznie lepiej sie czuję :grin: Cytuj
basga Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 https://www.izz.waw.pl/wwzz/eufic_art_58.html ja osobiście nie stosuję Benecolu ale dla zainteresowanych podaję link do stronki na ten temat. Cytuj
mistall Opublikowano 24 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 ooo, dzieki wielkie za linka, przyznam, ze mi sie troche rozjasnilo, ale cwaniaki sa w gole z finow, bo wyczytalem, e oni sobie te stanole opatentowali i benecol jest jedynym produktem na rynku, ktory posiada stanole w tak znaczacych ilosciach. jakies takie porownanie widzialem, ze trzaby wszamac 8 kg kukurydzy, zeby sobie zapewnic jedna dzienna kuracje odnawiajaca nasze żyły. to ja dziekuje....juz wiem skad sie wziely children of the corn u Kinga :grin: Cytuj
Aldona0019 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Basga - nie stosujesz benecolu bo nie musisz, bardzo ci zazdrosszcze.... a jesli nie lubisz smarowania to moze jogurciki? benecol ma takze jogurciki w 3 smakach..... bardzo dobre, a i dzieki za linka.....:grin: Cytuj
basga Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Fakt,jeszcze nie muszę,cholesterol mam dobry a waże 52kg a na jogurcika to się skuszę bo za zdrowo to chyba malo kto sie odżywia. Pozdrawiam . Cytuj
mistall Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 ano wlasnie, kto ma teraz czas na zdrowe odzywianie, chociaz ja robie co moge. w kazdym razie stanole nikomu jeszcze nie zaszkodzily, a profilaktyka jest kluczem do bycia zdrowym. wyznaje zasade, lepiej zadbac o siebie wczesniej niz, zeby mialoby sie okazac , ze jest za pozno na cokolwiek. ciezka konstrukcja zdania, ale wiadomo o co chodzi :grin: Cytuj
Aldona0019 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Mistall widze, że jestesteś nastawiony prozdrowonie na życie..... benecol, diety i pewnie sport, ale jaką dietę stosujesz? Czy taka specjalną dla osób z podwyzszonym cholesterolem (nie wiem czy w ogóle taka jest), czy tylko poprostu unikasz pewnych "pro-cholesterolowych" produktów? Jeśłi tak to czego dokladnie unikasz? Cytuj
mistall Opublikowano 29 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 ograniczylem w ramach zdrowego rozsadku produkty zawierajace sporo cholesterolu, czyli tluste miesa, troche mniej jaj wcinam, no i zaczalem smarowac benecolem. zobacze czy taka kuracja jest rzeczywiscie skuteczna, ale jestem dobrej mysli. pewnie to autosugestia, ale czuje sie od jakiegos czasu lzejszy, szybszy i zdrowszy dzieki temu :wink: Cytuj
Aldona0019 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 A co z podrobami i mięsem, słyszałam, że podroby - wątróbki żołądki itp to zabójstwo cholesterolowe, co ze słodyczami, serami itd?, a używasz oliwy z oliwek i innych produktów które dostarczają dobrego cholesterolu? bo chyba w tym wszystkim chodzi także o pozbywanie sie LDL a pochłanianie HDL, nie? a jogurty benecolu też używaż?.... Cytuj
mistall Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 mięso rzecz jasna, szczegolnie tluste zawiera duzo cholesterolu, podroby to samo, drobiowa skóra, sery, szczegolnie podpuszczkowe, dojrzewajace. oliwe z oliwek uwielbiam, ale tylko extra virgin, innych nie tykam. co do źródeł cholesterolu, to nie ma zrodla dobrtego, bo to czy bedzie sie odkladal w zylach czy nie, zalezy od nosnikow tego cholesterolu czyli lipoorotein LD czyli małej gęstosci lub HD czyli duzej gestosci. a co do jogurtow, to probowalem, bardoz smaczne, ale nie potrzebuje, bo mi margarynka wystarczy :wink: Cytuj
Aldona0019 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Spróbowałam tych jogurcików, bardzo dobre i tam na opakowaniu jest że taki jedne jogurcik to jedna porcja dzienna i mozna skutecznie walczyć z cholestetolem. Jogurcik dziennie lub 2 kromki z benecolem.... no to fajne urozmaicenie... A jesli są te 2 kromi z benecolem to reszta chlebka jeśłi jem więcej niż 2 to rozumeim, ze mogę posmarować inną margarynką, tak? Cytuj
mistall Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 heh, no raczej nie musisz zmieniac calej diety na tym to polega, ze stosujesz sobie te 2-3 kromki z benecolem, a reszta diety codziennej sie nie zmiania, i przy takim systemie odzywiania poziom cholesterolu ma spasc. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi