Justyna.K Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 TRUFELKI KOKOSOWE (DLA TYCH CO LUBIĄ MLEKO W PROSZKU) SKŁADNIKI: :) 1/2 SZKL.WIÓREK KOKOSOWYCH :grin: 1/2 KOSTKI MASŁA :grin: 1/3 SZKL.CUKRU PUDRU :grin: 1 i 1/2 SZKL.MLEKA W PROSZKU :grin: 2 ŁYŻKI MASŁA CZEKOLADOWEGO LUB ORZECHOWEGO SPOSÓB WYKONANIA:Połowę masła roztopić na patelni, wsypać kokos i smażyć do zarumienienia.Ostudzić.W MISCE ZMIKSOWAĆ DRUGĄ POŁOWĘ MASŁA Z CUKREM PUDREM,DODAĆ MASŁO CZEKOLADOWE LUB ORZECHOWE DALEJ MIKSOWAĆ DODAĆ KOKOS I MLAKO W PROSZKU.z MASY FORMOWAĆ KULECZKI MOŻNA OTOCZYĆ W KOKOSIE LUB POSYPCE.DAĆ NA TALERZ I SCHOWAĆ DO LODÓWKI NA 1 GODZINKĘ Moje uwagi: masa trochę się kruszyła więc dodałam jeszcze trochę masła i było ok.trzeba mocno ugnieść i kulka napewno się zrobi.Kulki wychodzą dość słodkie dla tych co nie lubią za słodko proponuje dodać mniej cukru pudru. UWAGA MASA POTRAFI ZNIKAĆ.......SPRAWCA MOJA CÓRKA PODJADAŁA BO BARDZO JEJ SMAKOWAŁA TA MASA :grin: POLECAM PYCHOTA [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 A czy to mleko może być granulowane czy musi być te pełne? Cytuj
Justyna.K Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 gabi-ostra ja miałam pełne niewiem jak wyjdzie z granulowanym ???Pierwszy raz dziś robiłam te trufelki. Wyszły pyszne dlatego zaraz podzieliłam się przepisem. Spróbuj z granulowanym ale z pół porcji zobaczymy co z tego wyjdzie :grin: Następna osoba juz będzie wiedziała czy można czy nie.POzdrawiam :grin: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Witam! Z tego co się orientuję to chyba w smaku nie będzie różnicy jedyne co to granulowane będzie bardziej wyczuwalne ze względu na gramaturę :grin: Wydaje mi się że z pełnego będą bardziej aksamitne :grin: :grin: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 zachęcam do wypróbowania moich trufelek kokosowych ja dziś zrobiłam są pyszne pozdrawiam zdjęcia wkleję wieczorem :P Cytuj
Justyna.K Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 obiecane zdjęcie [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Edytka78 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Masło orzechowe rozumiem a masło czekoladowe co to jest? :P i co byś Justynko zaproponowała bardziej? Cytuj
renigliwice Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Masło czekoladowe to chyba krem typu Nutella, itp. :P Cytuj
Edytka78 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Też tak pomyślałam, ale może poczekamy co nam napisze autorka przepisu. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 24 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Macie rację masło czekoladowe to krem typu nutella ja waśnie dałam nutellę ale jak ktoś ma inny krem to też może być ja zdecydowanie wolę nutellę bo krem orzechowy mnie za bardzo nie smakuje :P Cytuj
Dorota Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Justynko trufelki przepyszne :mrgreen: Polecam ten przepis :mrgreen: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 4 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Hura bardzo się cieszę Dorotko ależ je pięknie ulepiłaś . Pozdrawiam Cytuj
88kasia88 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 ŚLICZNE TE TRUFELKI, AŻ NA SAM WIDOK ŚLINKA MI CIEKNIE :arrow: JAK ZROBIĘ TO NAPISZĘ I DOŁĄCZĘ FOTKI. POZDRAWIAM! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.