dora74 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 :grin: szukam ciekawego przepisu :grin: Cytuj
basga Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Kiedyś jadłam schab nadziewany właśnie polędwiczką i pieczony w całości ale dokladnego przepisu nie mam/w mięsie robi się nacięcie wzdłuz i upycha się tam polędwiczkę/. Ja kiedyś smażyłam polędwiczkę pokrojoną w plasterki/smaży się błyskawicznie/ panierowaną jak schabowe. Cytuj
renigliwice Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Proponuję przepis na pikantne roladki drobiowe z polędwiczką drobiową: * Mięso z piersi indyka pokroić tak jak na roladę. Każdą porcję rozbić tłuczkiem. 1/2 opakowania pikantnej marynaty do drobiu wymieszać z 4 łyżkami oleju. Posmarować nią płaty mięsa i odstawić na jakiś czas w chłodne miejsce. * Z polędwiczki usunąć błony, umyć, osuszyć. Pokroić na średniej grubości paseczki. * Mięso z indyka posmarować keczupem. Na każdym plastrze ułożyć kawałek polędwicy i np. miniaturową kukurydzę Lub kawałek ogórka konserwowanego lub marynowaną paprykę. Zwinąć i spiąć wykałaczkami. * Rozgrzać olej. Smażyć roladki z każdej strony na złoty kolor. S M A C Z N E G O ! :grin: Cytuj
renigliwice Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Błąd w moim przepisie: oczywiście chodzi o polędwiczki wieprzowe lub wołowe. Przepraszam. Renata :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.