renigliwice Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Buraki ugotować. Obrać. Dać do słoików litrowych w całości mniejsze lub pokrojone większe. Na słoik: łyżka cukru, pół łyżeczki soli , łyżka octu. Zalać wodą z kranu. Zakręcić, pasteryzować słoiki 15-20 minut. Zalewę można użyć do barszczu. !0 minut przed końcem gotowania zupy można dać buraki starte. Buraki można też użyć do sałatki a płyn wypić doprawiając odpowiednio. :grin: Cytuj
Dorunia Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Takie buraki też robię i potwierdzam,są super do zupy jak i jako dodatek do obiadu bądź sałatek. Cytuj
ela52 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Ja tez robie takie buraki i potwierdzam,ze sa super. Pozdrowionka!!! :grin: :grin: :) :grin: Cytuj
basga Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Nigdy jeszcze nie robiłam buraczków w słoikach a bardzo je lubimy więc w sezonie buraczanym muszę spróbować. Cytuj
Wiolka Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Zawsze w sezonie robię takie buraczki są super dobre :razz: Cytuj
baśka96 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Witajcie, buraczki zrobiłam tydzień temu i właśnie otworzyłam jeden słoik żeby sprawdzić jak smakują i czy da się je wykorzystać np. bo barszczu.Rzeczywiście buraczki są jak świeżo ugotowane, pyszne ! Ponieważ w zimie dużo korzystam z buraczków muszę jeszcze zrobić, tym bardziej że zrobiłam tylko 5 słoików na próbę. Basqa spróbuj koniecznie, na pewno się nie zawiedziesz. Polecam.Dziękuję Reni za nowy pomysl na buraki.Pozdrawiam Cytuj
niuniaczek Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Reni, :P jak zwykle podajesz wspaniałe pomysły (niejednokrotnie korzystałam juz z twoich przepisów) Zrobiłam te buraczki - są super.Musze zrobić więcej, :P dzięki, pozdrawiam, Cytuj
minia51 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Reni, czy takie buraczki można w zimie zetrzeć na drobnej tarce i zrobić zasmażane? Cytuj
baśka96 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Minia, myślę że tak bo po otwarciu słoika masz takie buraczki prawie jak świeżo ugotowane, wystarczy tylko zetrzeć na tarce , doprawić i zasmażyć. Cytuj
minia51 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Dzięki za odpowiedź. W ogródku urosły mi buraki wielkości piłeczki pingpongowej i ich żywot skończy się w słoikach w/g Twojego przepisu. Pozdrówka. Cytuj
Pączuszek Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Ja do tej pory robiłam buraczki tarte do słoików, ale myślę że w całości na pewno można wykorzystać i do innych potraw. Dzięki za przepis i ja z niego skorzystam. Cytuj
renigliwice Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Witam serdecznie! Podnoszę temat, bo sezon buraczany w pełni i dziś właśnie wkładam buraki w słoiki. W zimie będą jak znalazł. :?: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.