renigliwice Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Dla 4 osób --------------- 12 dużych pieczarek, sok z cytryny, plastry szynki, pojemnik twarożku, łyżka posiekanej natki, 1/2 łyżki mielonej papryki, sól, pieprz Pieczrki umyć, osuszyć, odciąć kapelusze. Zagotować wodę, posolić, dodać sok z cytryny. Do wrzątku wrzucić kapelusze pieczarek, blanszować przez 2-3 minut. Delikatnie wyjmować łyżką cedzakową, odkładać na sitko. Przestudzić. Ogonki pieczarek i szynkę posiekać, wymieszać z twarożkiem i natką, posolić, popieprzyć, popaprykować. Kapelusze pieczarek napełnić farszem twarożkowym. Nadziewane pieczarki ładniesię prezentują podane na liściach sałaty i udekorowane rzodkiewkami. S M A C Z N E G O ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.