limonka Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Ineczko,chcę kupić kombiwar-ponoć mozna w nim piec ciasto,bo ma termoobieg.Jak w nim piec te Twoje ciasta? Prosze powiedz czy wyjda w nim wszystkie łącznie z drożdżówką? Czy czasy pieczenia maja być te same i czy wstawiac do nagrzanego czy zimnego kombiwaru??? Moze ktoś inny ma z tym doswiadczenie-czy warto wydać kase na kombiwar? Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Hej, jestem szczęśliwą posiadaczką kombiwara i na niektóre pytania mogę odpowiedzieć. Jest to mój drugi kombiwar, pierwszy już się zużył, tak często był używany. Co prawda nigdy nie piekłam w nim ciasta, ale spróbuję. Całej drożdżówki na pewno nie da się upiec, bo miejsca za mało, ale za to wspaniale piecze się mięsa, podgrzewa, smaży, rozmraża. Zlikwidowałam kuchenkę mikrofalową, ze względu na emisję fal. Natomiast bez kombiwara nie mogłabym się obyć. Jest to bardzo pożyteczne urządzenie, szczególnie, jeśli nie hce się używać dużo tłuszczu. polecam. Jeśli masz kartę, lub znajomych z kartami Selgros albo Macro, to tam na promocji można kupić za 200 zł. Ja właśnie kupiłam w Selgrosie za 197 zł. Tam jest napisane, że można piec ciasta. Trzeba dokładnie przeczytać instrukcje. Pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Kochana Polu bardzo dziękuje za informację. Kartę do Makro posiada mój syn, coś mi prześwituje że kombiwary widziałam w Media- Markt. Polu daj znać w jakim czasie masz upieczone mięso? Pozdrawiam Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Witaj Ineczko, właściwie pisałam do Limonki, ale skoro Ciebie też ten temat zainteresował, to odpisuję. Mięsa pieką się standardowo, tak jak w piekarniku. Zawsze patrzę na wagę mięsa i ile waży sztuka, tyle ją piekę. Jest to urządzenie warte swojej ceny. Nigdy nie przekonałam się do mikrofali, jedzenie z niej mi nie smakowało, więc się jej pozbyłam. A kombiwar zastępuje toster, piekarnik, i mikrofalę. Pozdrawiam Cię serdecznie Cytuj
ina12 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Polu dziękuję za informację, ja kombiwara nie miałam, a mikrofali obecnie nie używam. Ja też uważam że kombiwar jest wart tej ceny, ale napewno pod jednym względem ze mną się zgodzisz. Są rodziny które są w trudnej sytuacji finansowej i chciałyby sobie kupić a nie mogą i to jest naprawdę przykre. Przekonałaś mnie do kupna. Ślę serdeczne pozdrowienia. Cytuj
basga Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zachęciły mnie Wasze wypowiedzi i chyba zażyczę sobie takie urządzenie hm....na Walentynki. Poczytałam trochę na temat kombiwarów i parowarów i sądzę,że kombiwar bardziej do mnie przemawia,chociaż parowar jest wiekszy. Trzeba zwracać uwagę na wyposażenie,bo do niektórych dołaczone są nawet szpilki do szaszlyków. Cenowo to nie jest tak drogo jak by się wydawalo,bo np.przy grilowaniu jest oszczędność prądu nawet do 80% w porównaniu do tradycyjnego grilowania. To jest dobry pomysł np.na nieoklepany prezent ślubny. Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Całkowicie się z Tobą Basiu zgadzam, ja kupiłam właśnie taki ze szpilkami. Za 197 zł. Nie jest to aż tak wygórowana cena, a na pewno zwróci się za kilka miesięcy. On ma 1300 watów mocy, a kuchenka dużo więcej, zresztą piekarnik trudniej umyć. Dzisiaj robię w nim drożdżówkę Ineczki po raz pierwszy. Dam znać jak wyszła. Moim marzeniem jest termomix, ale to chyba marzenie ściętej głowy, jak się pracuje w budżetówce! Myślę też nad parowarem. Jestem w takim wieku, że muszę zadbać o zdrowie, a te dwa urządzenia mi na to pozwolą. Pozdrawiam Cię serdecznie Cytuj
basga Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Witaj POLU. Dzięki za info,faktycznie termomix kosztuje majątek i niewiele osób może sobie na niego pozwolić,nawet na raty.Ogladałam wczoraj kombiwary w makro ale wyboru nie było,były tylko 2 modele i bez promocji po około 250zł. Koniecznie daj nam znać jak wyszło ciasto. Pozdrawiam cieplutko. Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Wyszło, w podwójnym znaczeniu :grin: . Już go nie ma. Wada jest taka, że mieści się tylko połowa porcji, co przy większej rodzinie nie ma zupełnie sensu. No i forma musi być z czarnej blachy, bo inaczej spód może być niedopieczony, czarna blacha lepiej się nagrzewa. Oczywiście czas pieczenia i temperatura musi być wyższa niż podano w instrukcji, a to dlatego, że to jest cięższe ciasto niż ta babka drożdżowa, którą tam prezentują. Ale ogólnie wyszło super! Z taką chrupiącą, ale nie twardą skórką. A tak przy okazji, promocja jest w Selgrosie, jeszcze do poniedziałku! Jeśli chcesz, prześlę Ci parametry, ale to cały plik, więc musiałabyś mi przesłać adres mailowy na moją prywatną skrzynkę. Pozdrawiam Cię :grin: Cytuj
basga Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Dzięki POLU. To nie jest takie pilne a karty do Selgrosu akurat nie mam,poczekam az będzie w makro na promocji. Wiesz może,co to jest funkcja samoczynnego mycia? Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Tak, wlewa się około 1,5 litra gorącej wody, dodaje płyn do mycia naczyń zakłada pokrywę, włącza do sieci, ustawia się pokrętło w pozycji 'wash' a pokrętło regulatora czasu na 10 minut. Po wyłączeniu się kombiwara płucze się misę i to wszystko. A tak przy okazji, jak bedziesz kiedyś na Rejmonta to pozdrów ode mnie 'Nawojkę'. Pozdrawiam. Cytuj
basga Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 POLU-załatwione,bo na Reymonta mam niedaleko :wink: . Dzięki za ifo o tym myciu,wiesz,lepiej wiedziec przed zakupem pewne rzeczy. Gdy już kupię ten kombiwar to napewno będe Cię prosić o niejedo wyjaśnienie. Rozumiem,że majac wybór powinnam kupić taki z czarna blachą bo one szybciej się nagrzewają.Mam nadzieję,ze wkrótce go gdzieś dostane,chociaż przez 2 tygodnie nie ma go w promocji w makro ale sa jeszcze inne sklepy. Gdyby Ci się coś przypomniało,na co powinnam zwrócić uwage przy kupnie to proszę napisz. Pozdrowionka. Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Wiesz Basiu, one wszystkie sa takie same, różnice są naprawdę niewielkie. Poprzedni miałam z czarną blachą, ten kupiłam z jasną. Czarna czy jasna blacha nie ma większego znaczenia, używa się jej tylko wtedy, kiedy piecze się coś wysokiego, no indyczkę. To jest tylko takie 'podwyższenie kombiwara. Poprzedni miał już 13 lat, a że był używany codziennie i to kilka razy więc nie wytrzymał i 'serce mu pękło":wink:. Po prostu się spalił. pa pa Cytuj
ina12 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Do basgi, Basiu Witam, w " CARREFOUR" 21.O1 będą w sprzedaży kombiwary "ROYALLUX" które kosztowały 199 zł, a po obecnej cenie za 149 zł. Moc 1300 W, gotowanie, pieczenie, wypiekanie, GRILL BARBECUE, gotowanie na parze, smażenie beztłuszczowe, o pojemności 11 l. Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.