Marra Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Dorotko to mój następny sprawdzony przepis. Porcja dla 2 osób 4 jaja 6 pieczarek 1 mała cebulka 1 łyżka oleju pęczek pietruszki kilka łyżek majonezu sól, pieprz, papryka słodka w proszku Jaja ugotować, ostudzić, obrać. Cebulę i pieczarki drobniutko posiekać i usmażyć na oleju. Doprawić do smaku. Jaja przekroić na połówki. Żółtka wymieszać z grzybami i posiekaną natką pietruszki. Połówki jaj napełnić przygotowanym farszem i układać na talerzu farszem do dołu. Środek talerza zostawić pusty. Posypać jaja papryką. Do reszty farszu dodać majonez, doprawić do smaku i położyć na środek talerza. Można udekorować keczupem. SMACZNEGO! Naprawdę pyszne, polecam :grin: Jak robię więcej to pieczarki ścieram na tarce. Ostatnio do pozostałego farszu dodałam keczupu i tez było smaczne. Cytuj
Marra Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Zbliżają się "jajeczne" święta, polecam to danie na świąteczny stół. Pozdrawiam Cytuj
EWA1992 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Marra dziękuje za przepis jutro zrobie ,mam wszystkie składniki w domu oprócz natki pietruszki :wink: . Pozdrawiam Ewa. Cytuj
Marra Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Bez pietruszki też smaczne! Za pierwszym razem zrobiłam bez pietruszki i też bardzo smakowały. Pozdrawiam Cytuj
EWA1992 Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Marra zrobiłam jajka według Twojego przepisu pycha!!!! :razz: Mój mąż powiedział dlaczego tak mało a zrobiłam z 6 jaj. Bardzo dziękuje za przepisik... Pozdrawiam Ewa. Cytuj
Marra Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Ja jak robię na jakąś imprezkę to z 20 bo szybko znikają. Cieszę się, że smakowały :razz: Pozdrawiam Cytuj
Wiolka Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Zbliżają się święta i będzie okazja aby sprawdzic przepis ktury już mi się spodobał :razz: Cytuj
ela52 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Marra!!! Zrobilam jajka wedlug twojego przepisu i sa pyszniutkie,tylko maja jedyna wade za szybko znikaja z talerza. Pozdrawiam serdecznie :razz: :razz: :wink: Cytuj
Marra Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Dziewczyny, może któraś z Was dołączy zdjęcie?! Ja niestety nie posiadam ani kamerki, ani aparatu cyfrowego :wink: Bardzo się cieszę, że smakują :razz: Pozdrawiam Cytuj
andy8 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 a ja nie odwracam farszem do dołu tylko ten farsz pokrywam cienką warstwa majonezu i dekoruję natką pietruszki 🙂 Cytuj
Doris Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Jajka faszerowane na pewno zagoszczą na naszym świątecznym stole. Będą to moje pierwsze jajka faszerowane ale przeceiż nie mogą nie wyjść. :grin: Wcześniej znałam jedynie przepis, gdzie nie wolno było obierać jajek, tylko przekrawać w skorupkach i dlatego nigdy nie robiłam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi