renigliwice Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Kilka boczniaków, margaryna do smażenia, wywar mięsny, 1 główka czosnku, ziemniaki, kika plastrów wędzonki, sól, papryka ostra. Boczniaki pokroić na drobne paski, odkrajamy trzony (są gorzkie ). Podsmażyć na tłuszczu aż będą miękkie.Poddusić pod przykryciem kilka minut. Do gotującego się wywaru przedkładamy podsmażone boczniaki. Przykryć i gotować. Na margarynie podsmażyć czosnek pokrojony w plasterki, lekko obsmażyć. Dać do zupy także pokrojone ziemniaki. Gotować do ich miękkości. Na patelni podsmażyć drobno pokrojoną szynkę i dać do zupy. Dodać zieleninę- szczypiorek, pietruszkę, koperek, lub jedno z tych ziół. Dodać niewielką ilość ostrej papryki, by zupa nie była mdła. :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.