Anna22 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 8 małych plastrów z piersi indyka 10 dag startego parmezanu lub żółtego sera 2 łyżki posiekanych świeżych ziół /np.oregano , tymianku , natki pietruszki/ 4 łyżki tartej bułki 2 jajka mąka łyżka masła olej do smażenia Plastry mięsa lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem . Tarta bułkę wymieszać z serem i ziołami. Przygotować talerzyk z mąką, jaja roztrzepać. Mięso obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku, obtoczyć w bułce z dodatkami , panierkę docisnąć. Smażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła na złoty kolor. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.