Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mycie tarki po starciu skórki z pomarańczy czy cytryny sprawiało mi problem . Od koleżanki dowiedziałam się o sposobie jak można sobie ułatwić tę czynność. Sprawdziłam i podzielę się z tym sposobem z tymi którzy jego nie znają i tak jak ja męczyli się czyszcząc tarkę. Przed starciem skórki z cytrusów tarkę przykrywamy kawałkiem pergaminu. W ten sposób ułatwiamy sobie umycie tarki i odzyskujemy wszystkie starte drobinki.

Opublikowano

chyba jeszcze się nie obudziłam bo nie rozumiem,jak ścieram skoro jest przykryte papierem? :grin: Ja po użyciu myję tarkę szczoteczką z rączka.

Opublikowano

basga przepraszam , chyba niezbyt przejrzyście napisałam. Papier kładziemy na tarkę i w momencie kiedy dociskamy tarty owoc papier wchodzi w rowki tarki . Po skończeniu tarcia zdejmujemy papier, tarka pozostaje prawie czysta a resztki które zawsze zostają między ząbkami tarki/ i tak mi trudno je później usunąć / zostają na papierze i bez problemu można je zebrać nożem.

Opublikowano

Aby łatwiej zetrzeć na tarce skórkę z cytryny lub pomarańczy, warto tarkę przed użyciem przetrzeć oliwą - skórka owoców łatwiej wtedy odchodzi od tarki. :grin: Renata

Opublikowano

Aby łatwiej zetrzeć na tarce skórkę z cytryny lub pomarańczy, warto tarkę przed użyciem przetrzeć oliwą -

skórka owoców łatwiej wtedy odchodzi od tarki. :grin: Renata

Ja tak robię przy ścieraniu sera .

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.