Anna22 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Mycie tarki po starciu skórki z pomarańczy czy cytryny sprawiało mi problem . Od koleżanki dowiedziałam się o sposobie jak można sobie ułatwić tę czynność. Sprawdziłam i podzielę się z tym sposobem z tymi którzy jego nie znają i tak jak ja męczyli się czyszcząc tarkę. Przed starciem skórki z cytrusów tarkę przykrywamy kawałkiem pergaminu. W ten sposób ułatwiamy sobie umycie tarki i odzyskujemy wszystkie starte drobinki. Cytuj
basga Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 chyba jeszcze się nie obudziłam bo nie rozumiem,jak ścieram skoro jest przykryte papierem? :grin: Ja po użyciu myję tarkę szczoteczką z rączka. Cytuj
Anna22 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 basga przepraszam , chyba niezbyt przejrzyście napisałam. Papier kładziemy na tarkę i w momencie kiedy dociskamy tarty owoc papier wchodzi w rowki tarki . Po skończeniu tarcia zdejmujemy papier, tarka pozostaje prawie czysta a resztki które zawsze zostają między ząbkami tarki/ i tak mi trudno je później usunąć / zostają na papierze i bez problemu można je zebrać nożem. Cytuj
basga Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 A...no to już rozumiem,dzięki ANNO. Cytuj
renigliwice Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Aby łatwiej zetrzeć na tarce skórkę z cytryny lub pomarańczy, warto tarkę przed użyciem przetrzeć oliwą - skórka owoców łatwiej wtedy odchodzi od tarki. :grin: Renata Cytuj
basga Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Aby łatwiej zetrzeć na tarce skórkę z cytryny lub pomarańczy, warto tarkę przed użyciem przetrzeć oliwą - skórka owoców łatwiej wtedy odchodzi od tarki. :grin: Renata Ja tak robię przy ścieraniu sera . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi