Gość pagap Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Witam bylabym zainteresowana kupnem thermomixa,prosze kierowac oferty rowniez cenowe na adres pagap@wp.pl,jestem z woj.lubelskiego,dziekuje z gory za informacje:) Cytuj
moniurka27 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 Na pracowni w szkole również mamy thermomixy:) w tym cudzie da sie zrobić wszystko :) począwszy od zmielenia, parzenie, gotowania, mieszania wszystko, poprostu wszysto:D kiedyś w mojej kuchni nie zabraknie tego urządzenia jak i również maszyny KitchenAid, która też ma wiele, wiele funkcji:) Cytuj
Gość tasza Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 dostałam to cudo w prezencie urodzinowym. Miałam prezentację - nie mogę się doczekać kiedy zacznę używać Cytuj
jgust Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 dostałam to cudo w prezencie urodzinowym. Miałam prezentację - nie mogę się doczekać kiedy zacznę używać Witam!Mam też to cudo i uwierz,ze nie będziesz żałować.Syn kupił mi thermomix na allegro i jestem mu bardzo wdzięczna. Cytuj
jgust Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 Witam bylabym zainteresowana kupnem thermomixa,prosze kierowac oferty rowniez cenowe na adres pagap@wp.pl,jestem z woj.lubelskiego,dziekuje z gory za informacje:) Poszukaj na allegro,mam taki uzywany od 5 lat i jestem bardzo zadowolona.Pozdrawiam. Cytuj
Yola79 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Jestem szczęsliwym posiadaczem tego sprzetu i jestem wniebowzięta że go mam. Skraca czas przygotowywania potraw, robi mase rzeczy bez wyciagania mikserów, tysiąca łyżek itp. Ale musi stać w kuchni na wierzchu żeby korzystac z niego bezustanie. Na początku nie mogłam przekonać się do gotowania w nim zup, ale szybko przekonałam się że nie sa one gorsze niz gotowane w garnku. Z praktyki odradzam tylko rozdrabniania w nim pora i czosnku bo dość intensynie smakuje i pachnie w potrawach. Cytuj
ewka1952 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Jestem szczęsliwym posiadaczem tego sprzetu i jestem wniebowzięta że go mam. Skraca czas przygotowywania potraw, robi mase rzeczy bez wyciagania mikserów, tysiąca łyżek itp. Ale musi stać w kuchni na wierzchu żeby korzystac z niego bezustanie. Na początku nie mogłam przekonać się do gotowania w nim zup, ale szybko przekonałam się że nie sa one gorsze niz gotowane w garnku. Z praktyki odradzam tylko rozdrabniania w nim pora i czosnku bo dość intensynie smakuje i pachnie w potrawach. :mrgreen:Witam! W termomixie można praktycznie gotować wszystko,mielić, miksować ,szatkować,ubijać a także ważyć.Mimo,że on nie jest tani ,to jego przydatność w kuchni jest mimo wszystko, adekwatna do ceny.Mam go już 5 lat i teraz przygotowanie posiłków,gotowanie i czas jaki spędzam w kuchni stanowczo się skrócił i potrawy są zdrowsze. Cytuj
Gość racines64 Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 odziedziczyłem po szwagrze Termomix . w domu nikt nie jest zainteresowany używaniem go,ja sam nie wiem czy ma pełne "oprzyrządowanie" jaki to model,jak to działa itd. Wiem z licznych wypowiedzi że ten sprzet to fajna sprawa i nie tani,tym bardziej głupio mi że to obrasta w kurz Szwagier używał do do robienia chlebusia/wiem bo jadłem-super/ Ponieważ ja zupełnie nie mam zdolnosci kulinarnych myśle że powinienem go sprzedać i tu pojawia sie problem -nie wiem jak do tego sie zabrać bo jak już pisałem wiem tylko że to TERMOMIX i tyle może ktoś mi podpowie jak do tego sie zabrać Pozdrawiam Cytuj
adrijah Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 odziedziczyłem po szwagrze Termomix . w domu nikt nie jest zainteresowany używaniem go,ja sam nie wiem czy ma pełne "oprzyrządowanie" jaki to model,jak to działa itd. Wiem z licznych wypowiedzi że ten sprzet to fajna sprawa i nie tani,tym bardziej głupio mi że to obrasta w kurz Szwagier używał do do robienia chlebusia/wiem bo jadłem-super/ Ponieważ ja zupełnie nie mam zdolnosci kulinarnych myśle że powinienem go sprzedać i tu pojawia sie problem -nie wiem jak do tego sie zabrać bo jak już pisałem wiem tylko że to TERMOMIX i tyle może ktoś mi podpowie jak do tego sie zabrać Pozdrawiam Ja bym na Twoim miejscu się go nie pozbywała (choć to niezły interes może być :)), tylko wykorzystała go właśnie do poprawienia swoich umiejętności kulinarnych :grin: chomik uj . pl/no_idea/przepisy/Thermomix (wpisz bez spacji) tutaj masz kilka książek do ściągnięcia, przepisy są bardzo szczegółowe. Dobrze by było znaleźć do niego instrukcję żebyś zobaczył co jest co. Poza tym z tego co wiem, Vorwerk organizuje w wybranych miastach tzw warsztaty kulinarne dla użytkowników Thermomixa. Sama myślałam o wybraniu się na taki, choć mam ten sprzęt od dobrych 10 lat :) Poszperaj na ich stronie znalazłam w ich sklepie internetowym zdjęcia, także możesz zobaczyć który masz model i co jest co z akcesoriów, musisz pogrzebać na stronie firmy Vorwerk Cytuj
Gość racines64 Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 Ja bym na Twoim miejscu się go nie pozbywała (choć to niezły interes może być :)), tylko wykorzystała go właśnie do poprawienia swoich umiejętności kulinarnych :grin: chomik uj . pl/no_idea/przepisy/Thermomix (wpisz bez spacji) tutaj masz kilka książek do ściągnięcia, przepisy są bardzo szczegółowe. Dobrze by było znaleźć do niego instrukcję żebyś zobaczył co jest co. Poza tym z tego co wiem, Vorwerk organizuje w wybranych miastach tzw warsztaty kulinarne dla użytkowników Thermomixa. Sama myślałam o wybraniu się na taki, choć mam ten sprzęt od dobrych 10 lat :) Poszperaj na ich stronie znalazłam w ich sklepie internetowym zdjęcia, także możesz zobaczyć który masz model i co jest co z akcesoriów, musisz pogrzebać na stronie firmy Vorwerk no tak,tylko jajecznica to już dla mnie problem a co dopiero.......... dzięki Cytuj
pychotka Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2011 Ja też jestem zainteresowana kupnem tego cuda, ale sama nie wiem.. Czy rzeczywiście tyle razy go będę używać? Gotujecie też normalne potrawy bez użycia thermomixu? W domu już mamy parę maszyn, które parę razy się użyło, a teraz w piwnicy stoją typu frytkownica, w której też można rybę robić, maszynka do robienia chleba i konfitur etc... Obawiam się, że z thermomixem może stać się to samo, że też wyląduje w piwnicy... Trochę się nim pobawię, a potem się znudzi... nie wiem, a jak jest z Wami? Cytuj
jot Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 Witam też zastanawiam sie i czytam różne opinie o tym urządzeniu, przy tym natknęłam sie na stronę speedcook.pl , jest to urządzenie podobne , a nawet lepsze i jest to produkt poski 1/ 3 tańszy kosztuje 2599 syszeliście o tym cudzie mam ochote zakupić :cool: :cool: :cool: :wub: :wub: :blush: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi