Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na Forum, już jest, ale tae przrpis jest troszeczke inny (taką właśnie robi się w KFC).

Składniki:

8 filiżanek białej Kapusty startej na grubej tarce jarzynowej;

1/4 filiżanki drobnostartej marchewki;

2 małe cebule drobnoposiekane;

1/3 filiżanki cukru pudru (lub nieco mniej-do smaku);

1/2 łyżeczki (do herbaty) soli;

2/8 łyżeczki (do herbaty) pieprzu;

1/4 filiżanki mleka (lub mniej, jeśli majones nie jest gęsty);

1/2 filiżanki majonezu (najlepiej gęsty-Dekoracyjny);

1 i 1/2 łyżki (do zupy) białego octu winnego;

2 i 1/2 łyżki (do zupy) soku z cytryny.

Wykonanie:

Startą kapuste i marchewke wsypać do sporej miski, dodać posiekaną cebulę. Cukier wymieszać z solą, pieprzem, mlekiem, majonezem, octem, soliem z cytryny do uzyskania jednolitej konsystencji. Sosem polać warzywa i bardzo dokładnie wymieszać. Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.

post-4653-1169810150_thumb.jpg

Smacznego.

Sałatka jest pyszna smakowała nam bardzo. Niestety dziś nie mamy w planie potrawy do której by ta sałatka pasowała, ale jak tylko ją zrobimy jeszcze raz, okrasze opis zdjęciem.

Opublikowano

Dzięki Slawer za przepis na pyszną sałatkę.Dziś robiłam ją na obiad i bardzo nam smakowała.Do tego podałam ziemniaczki i kotleciki z jajek.Przepis już jest w moim zeszycie.Pozdrawiam.

Opublikowano

Zlota rada. Coleslaw smakuje duzo lepiej jesli popieprzyc i posolic cebule na pare minut przed wymieszaniem z kapusta, majonezem i reszta... Zlota rada mojego bylego szefa :razz: Polecam bo nadaje ten fajny piknatny smaczek i salatka nie jest mdla...

  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam: ja od lat robię ją według takiego w sumie zbliżonego przepisu:

Składniki:

1/2 główki białej kapusty

1 cebula

2 marchewki

1 papryka

150 ml majonezu

sok z cytryny

2 łyżki śmietany

1 łyżeczka cukru

sól i pieprz

Warzywa obieramy i szatkujemy - ja robię to w robocie kuchennym.

Warzywa wkładamy do salaterki, lekko solimy, skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy.

Do majonezu dodajemy resztę soku z cytryny, śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.

Przygotowanym sosem polewamy warzywa i mieszamy.

Zwykle przygotowuję ją na ok. 1 godzinę przed jedzeniem, żeby surówka przeszła smakiem składników.

post-5244-1175064919_thumb.jpg

Stosuję jako dodatek do pieczonych, smażonych czy też grillowanych mięs.

  • 1 rok później...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Sałatkę wg tego przepisu robiłam wielokrotnie. Jest naprawdę przepyszna, polecam gorąco i dziękuję za zamieszczenie przepisu:)
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.