Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ryba w zalewie pomidorowej. 1,5 kg ryby odfiletowanej (np. miruna lub morszczuk) 1 szkl. octu (może być trochę mniej) 1 szkl. oliwy 4 szkl. wody 1 duży przecier pomidorowy 1/ 2 słoika keczupu 5 dużych cebul pokroić w talarki liście laurowe (3-4), ziele angielskie, pieprz 3 łyżki cukru ½ łyżki soli Ryby posolić, obtoczyć w jajku i bułce tartej zmieszanej z mąką. Upiec na ciemny kolor żeby nie były miękkie. Ocet, wodę, oliwę, koncentrat, keczup, cukier, sól, liście, ziele, pieprz zagotować. Ryby układać partiami i przekładać cebulą, którą należy wyłowić z zalewy. Zalać gorącą zalewą. Smacznego!

  • 2 lata później...
Opublikowano

Dostałam podobny przepis od znajomej,wypróbowałam jest smaczna.Do zalewy pod koniec kiedy już się zagotuje oprócz cebuli dodaje jeszcze ogórki konserwowe pokrojone i paprykę.Przekładam zalewą rybę,najlepsza na drugi dzień.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.