renigliwice Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 4 jaja ugotowane na twardo 15 dkg żółtego sera natka pietruszki majonez, sól, pieprz Jaja zetrzeć na tarce o otworach średniej wielkości, ser jeszcze drobniej zetrzeć. Dodać natkę pietruszki, sól, pieprz, majonez, dokładnie wymieszać i pasta gotowa! Można też przyprawić inaczej : Do startego sera i jajek dodać oprócz majonezu musztardę do smaku, szczypiorek lub natkę, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz , paprykę. :grin: :grin: Cytuj
behatka Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Robię podobną pastę, ale dodaję jeszcze drobno posiekanej cebulki, moje dzieci bardzo ją lubią. Cytuj
Jolcia Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Ostatnio też wymyśliłam pastę: -3 jajka ugotowane na twardo -puszka tuńczyka -15 dag sera żółtego -trochę majonezu -mała cebula pokrojona Jajka i ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach,dodać tuńczyka,cebulę, majonez i wymieszać.Gotowe na chlebek. Twoją Renatko też spróbuję. :grin: Cytuj
renigliwice Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Z tuńczykiem nie próbowałam Jolu , ale na pewno ją zrobię. Dziękuję za przepis i pozdrawiam. Renata :grin: Cytuj
kate_76 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 :wink: dzieki dziewczyny za inspiracje zaraz wyprobuje te wasze pasty na kolacje ,juz mi slinka leci pozdrawiam Cytuj
grumko Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 a ja w ramach kampanii przeciwko przeziębieniu przez ostatnie dwa wieczory raczyłem się podobną pastą tyle, że z samego tartego żółtego sera, tartego czosnku i majonezu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi