renigliwice Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 S K Ł A D N I K I : 2,5 l. bulionu, ziemniaki, mrożona mieszanka warzywna, 25dkg mielonego mięsa, 2-3 kostki sera topionego bezsmakowego, 1 cebula, 2-3 ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki ziół prowansaldzkich, 1/2 łyżeczki mielonej papryki słodkiej, masło lub oliwa, natka pietruszki. Do gotującego się wywaru dodajemy 3 serki topione. Na rozgrzaną patelnię dać niewielką ilość masła, ewentualnie oliwę z oliwek i ok. 25 dkg mięsa mielonego, Lekko go podsmażyć. Dodać niewielką ilość ( ok. pół łyżeczki ) ziół prowansaldzkich, chwilę podsmażyć. Przełożyć do wywaru. Dodać pokrojone ziemniaki, przykryć i zupę podgotować. Po kilku minutach gotowania wrzucamy do garnka mieszankę warzywną, dodać słodką paprykę, ewentualnie tabasco lub chili ( ostrożnie ). POnownie zagotować. Kiedy ziemniaki są półmiękkie dodajemy utartą średniej wielkości cebulę, ok. 2 ząbków zmiażdżonego czosnku, natkę i ze smakiem zajadamy. SMACZNEGO! :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.