slonko Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Ja lubie czytać podróżnicze a najbardziej o wyprawach ekstremalnych, o Himalajach. Zwykle zawodowców, ale ostatnil czytałam "Przesunąć horyzont" Martyny i też mi się podobała, takie kobiece spojrzenie na wspinaczkę Cytuj
Masahiko Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Aha, zapomniałam o absolutnie kultowym 'Mistrzu i Małgorzacie' - książka dla każdego bez wyjątku... Cytuj
Paola Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Polecam "Pierwszy łyk piwa i inne drobne przyjemności" Philipa Delerme. Autor tak sugestywnie opisuje owe "pierwsze razy" i codzienne czynności, że ta książka dosłownie pachnie pozytywnymi fluidami. Jest jak znalazł na zimową deprechę :razz: , jak również dla tych, którzy zapomnieli już o przyjemności płynącej z najprostszych zajęć. Cytuj
baśka96 Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Kochani ja poszkuję powieści "Pytania do Izabelle" autort Diłanian Edward. Może ktoś wie gdzie ją można nabyć? :razz: Cytuj
Dalovay Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Z calego serca polecam ksiazki JOANNE HARRIS czekolada piec cwiartek pomaranczy swiat w ziarnku piasku jezynowe wino duch z przeszlosci w tancu ksiazki sa ujmujace.nie moglam sie od nich oderwac.rzeczywistosc splata sie z magia.z calego serca polecam Cytuj
basga Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Aha, zapomniałam o absolutnie kultowym 'Mistrzu i Małgorzacie' - książka dla każdego bez wyjątku... No to jednak jestem wyjątkiem bo akurat tego przełknąć nie moglam,niestety. Cytuj
Marra Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 1. CLIVE CUSSLER - Najpopularniejszy na świecie autor powieści przygodowo - sensacyjnych(Wydobyć tytanika, Afera śródziemnomorska, Zabójcze wibracje, Ognisty lód, Lodowa pułapka, Atlantyda odnaleziona, itp). "Przewaliłam" prawie wszystkie jego książki. Polecam jeżeli ktoś lubi ten gatunek literatury, a jeżeli nie to po przeczytaniu jednej z powieści zmieni zdanie. 2. HARLAN COBEN - megagwiazda współczesnego thrillera (Nie mów nikomu, Najczarniejszy strach, Bez pożegnania, Tylko jedno spojrzenie, Bez skrupułów, Jeden fałszywy ruch, itp) "....Precyzyjnie skonstruowana intryga, mistrzowsko stopniowane napięcie, fałszywe tropy prowadzące donikad, pozornie niemożliwe do wyjaśnienia zagadki....." Również polecam. To moje dwa typy, dla tych książek zawsze zarywam nocki. Czytam średnio 2 książki tygodniowo. Chyba za dużo :wink: No ale po to właśnie ktoś wymyślił biblioteki :wink: Pozdrawiam lubiących czytać Cytuj
basga Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 MARRA-mamy podobne upodobania,też lubię ten rodzaj literatury i podobnie jak Ty korzystam z biblioteki. Cytuj
Masahiko Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Z calego serca polecam ksiazki JOANNE HARRIS czekolada piec cwiartek pomaranczy swiat w ziarnku piasku jezynowe wino duch z przeszlosci w tancu ksiazki sa ujmujace.nie moglam sie od nich oderwac.rzeczywistosc splata sie z magia.z calego serca polecam 'Czekolada' jest rzeczywiście fantastyczna... :wink: Cytuj
Miuriel Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 CLIVE CUSSLER - Najpopularniejszy na świecie autor powieści przygodowo - sensacyjnych czytam właśnie "Potop". To pierwsza książka tego autora po jaką sięgnęłam. Na razie mam mieszane uczucia, ale może się jeszcze rozkręci. :wink: Polecam mistrza powieści sensacyjnych Roberta Ludluma min.: Weekend z Ostermanem, Krucjata Bourne'a, Przesyłka z Salonik, Naprawdę bardzo gorąco polecam wszystkie książki Jerzego Kosińskiego. Cytuj
Miuriel Opublikowano 26 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 wszystkim rodzicom polecam książkę "Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały. Jak słuchać, żeby dzieci do nas mówiły" Autorzy: Adele Faber Elaine Mazlish Cytuj
iwona30 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 A ja uwielbiam romanse a jeszcze się wczuć w lekture super. Cytuj
ania26077 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Ja uwielbiam czytać :sad: . Ostatnio zaczytuje się w książkach dotyczących Powstania Warszawskiego, m.in wspomnienia powstańców. Moja ostania lektura to "Zośka i Parasol" A.Kamińskiego Cytuj
monik76 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Aha, zapomniałam o absolutnie kultowym 'Mistrzu i Małgorzacie' - książka dla każdego bez wyjątku... Z wyrazami szacunku - ale dla mnie ta ksiażka była (zmarnowaną) stratą czasu jaką jej poświęciłam na przeczytanie....zgroza Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi