basga Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Ja też nie mogłam jej "strawić". Cytuj
DeLarge Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Harlan Coben - "Nie mów nikomu" godna polecenia powieść kryminalna Cytuj
Basia K Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 wszystkim rodzicom polecam książkę "Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały. Jak słuchać, żeby dzieci do nas mówiły" Autorzy: Adele Faber Elaine Mazlish Polecam,kazdy rodzic znajdzie tam wiele cennych rad,które naprawde zdaja egzamin. Co do Mistrza i Malgorzaty,to jednak naleze do tych osób,którym sie ksiazka podobala. Niestety,ostatnio baaardzo malo czytam :sad: Cytuj
Masahiko Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Jakoś teraz nie ma zbyt ciekawych nowości... zastój jakiś czy co... poczekam do lipca na Harry'ego Pottera :sad: siódmą część... nie wiem, co w tym jest, ale nie da się od tego oderwać :roll: Cytuj
DeLarge Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 kolejna pozycja wspominanego już autora: Jeremy Clarckson "Wiem że masz duszę" Cytuj
irka55 Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Wszyscy którzy lubią romanse , niespełnione miłości muszą przeczytać ksiazkę pt.Bagienny Płomień -Potter Patricia . Rewelacyjna , wzruszająca do łez książka - czytam bardzo dużo - ale ta po prostu mnie oczarowała. POLECAM, POLECAM I jeszcze raz PoLECAM !!! P.S Ja wypożyczyłam ją w bibloitece. Cytuj
mart Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Polecam "Bez śladu" Linwood Barclay,bardzo fajna ksiazka,pewnego dnia 14-letnia dziewczyna budzi sie po imprezie i okazuje sie ze w domu nie ma nikogo,cała jej rodzina znika bez śladu,bardzo wciagajaca ksiazka.To z kryminałów z lzejszych polecam "Cos pożyczonego" Emily Giffin. Cytuj
justhi Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Polecam coś do szybkiego przeczytania: Pewnego dnia na placu targowym pośród tłumu ludzi siedział niewidomy z kapeluszem na datki i kartonikiem z napisem: "Jestem ślepy, proszę o pomoc". Pewien mężczyzna, który przechodził obok niego, zauważył, ze jego kapelusz jest prawie pusty, zaledwie parę groszy... Wrzucił mu parę monet, po czym bez pytania niewidomego o zgodę wziął jego kartonik, odwrócił na druga stronę i napisał coś.... Tego samego popołudnia ten sam mężczyzna znowu przechodził obok tego samego niewidomego i zauważył, że tym razem jego kapelusz jest pełen monet. Niewidomy rozpoznał kroki tego człowieka i zapytał go, czy to on odwrócił kartonik i co na nim napisał... Mężczyzna odpowiedział: " Nic, co nie byłoby prawdą. Przepisałem Twoje zdanie tylko troszkę inaczej." Uśmiechnął się i oddalił... Niewidomy nigdy się nie dowiedział, że na jego kartoniku było napisane: "Dziś wszędzie dookoła jest wiosna... A ja nie mogę jej zobaczyć...". Zmień swoją strategię, jeśli coś nie jest tak, jak być powinno. A zobaczysz, że będzie lepiej. I jeszcze jedno: Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, ze Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic profesjonaliści ; ))) Cytuj
mart Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 z ostatnio przeczytanych polecam : "Dom nad rozlewiskiem" M.Kalicinskiej (serial to nie to samo co ksiazka) oraz "Cien wiatru" Carlos Ruiz Zafon Cytuj
gatita Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Książka jest wspaniała, a serial wg mnie smętny i nie oddający uroku tej opowieści. Cień wiatru tez doskonały ! Teraz czytam Miasto poza czasem... też mroczna Barcelona ! Cytuj
mart Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 "Cien wiatru" porwal mnie jak nic, piekna wciagajaca ksiazka. Gatita bede musiala poszukac tej o ktorej piszesz, jakos dziwnie znajoma stala mi sie Barcelona... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi